Sacyr es dispara un 6% mentre Sabadell comenta que l'acció "està infravalorada"
El banc reitera el consell de compra sobre el valor, amb un preu objectiu de 2,84 euros
- "El mercat no està reflectint correctament el valor en la seva divisió de concessions", afirma
- D'altra banda però reconeix que l'empresa compta amb un deute massa elevat
- En castellano: Sacyr se dispara un 5,7% mientras Sabadell comenta que la acción "está infravalorada"
Les accions del grup de construcció i concessions Sacyr es disparen un 6% en borsa, fins a 2,15 euros, després que la companyia mantingués aquest dijous una trobada amb analistes per explicar el tancament del finançament sobre la concessió de l'autopista Pedemontana- Veneta a Itàlia, projecte en el qual el grup espanyol controla el 49%.
Els experts de Banc Sabadell han reiterat el consell de 'comprar' el valor, amb un preu objectiu de 2,84 euros per acció, i comenten que els agrada aquest projecte, perquè és "el més important de la divisió de concessions" de Sacyr i consideren que "és un bon exemple del valor ocult en aquesta divisió".
Sacyr i el seu soci italià Fininc van tancar aquest dijous la 'macroemissió' de bons de 1.571 milions d'euros que van llançar fa unes setmanes per tal de costejar la conclusió de l’esmentada autopista. Es tracta d'un projecte que els socis es van adjudicar el 2009, que suposa una inversió total de 2.566 milions, i que fins ara han estat construint amb les aportacions de les empreses i amb les del govern italià.
Un cop conclogui la seva construcció, Sacyr i el seu soci recuperaran la inversió mitjançant l'explotació durant 39 anys de la via, que serà de peatge. Sacyr va sumar un altre projecte a Itàlia l'any passat, quan va aconseguir també en consorci el contracte de construcció i posterior gestió del denominat Roma-Llatina, un contracte estimat en uns 2.800 milions d'euros.
Els experts de Sabadell comenten que és un actiu que "funciona en base d’un pagament per disponibilitat que estableix uns ingressos mitjans d'uns 280 milions d'euros al llarg dels 39 anys de vida de la concessió". Sacyr ha valorat aquest actiu en uns 500 milions d'euros el 2021, quan la concessió entri en funcionament.
"A nosaltres l'estimació ens sembla fins i tot conservadora", assenyalen des de Sabadell. En la seva opinió, l'acció de Sacyr "està infravalorada i el mercat no està reflectint correctament el valor en la seva divisió de concessions".
No obstant això, també assenyalen que l’"elevat deute" segueix sent el gran 'taló d'Aquil·les' del grup, sobretot el seu "deute corporatiu, que representa uns 600 milions d'euros o el 60% de la capitalització". En la seva opinió, hi ha "falta de claredat sobre com es reduirà aquest deute". Segons aquests experts "la venda d'actius (potser alguna concessió o fins i tot Valoriza) podria servir de catalitzador per a l'acció".
De gener a setembre, Sacyr va guanyar 97 milions d'euros, un 8,1% més que durant el mateix període de l'any passat. El resultat brut d'explotació (EBITDA) va augmentar un 4%, fins a 272 milions d'euros. Els ingressos també van augmentar un 4%, fins a 2.249.000 d'euros.