Jefferies valora Santander en 4,90 euros, un 16% per sota del seu valor en borsa

També estableix un preu objectiu per a Bankinter de 6,50 euros, un 20% menor que el seu preu de mercat

Per

Bolsamania | 02 nov, 2017

Els analistes de l’empresa nord-americana Jefferies han actualitzat la valoració dels principals bancs espanyols que cotitzen en borsa després de les presentació dels seus resultats corresponents al tercer trimestre.

Jefferies és una de les empreses més negatives amb la valoració de la banca espanyola. Prova d'això és que no recomana comprar cap banc nacional cotitzat.

Una de les seves pitjors valoracions és per a Banc Santander, ja que reitera el consell d’'infraponderar' (reduir en cartera), amb un preu objectiu que augmenta lleugerament fins als 4,90 euros des de 4,70 euros per acció, però que encara se situa un 16% sota el seu preu de mercat (5,83 euros).

A més, Jefferies reitera el seu consell d'infraponderar sobre Bankinter, amb una valoració de 6,50 euros, un 20% per sota del seu valor en borsa i sobre Bankia, amb un preu de 3,50 euros, un 15% inferior al seu valor borsari.

Els consells més positius són per a BBVA, tot i que aquests experts rebaixen la seva valoració fins a 7,70 euros des de 7,80 euros per acció, amb un potencial alcista del 4%; per Banc Sabadell (pugen la valoració fins a 1,80 des d’1,75 euros, amb un potencial del 7%), i per a CaixaBank (mantenen el preu objectiu en 4,60 euros, amb un potencial del 15%).

PRESSIÓ SOBRE EL MARGE D'INTERESSOS

"La relativa estabilitat a Catalunya ofereix espai perquè aquests valors es revalorin a curt termini. No obstant això, a mitjà termini les pressions continuen: el resultat de les eleccions del 21 de desembre a Catalunya és incert, els retards en les decisions d'inversió poden llastrar la recuperació i la pressió sobre els marges de beneficis hi romanen", assenyalen aquests experts.

I afegeixen que "estem per sota del consens a la majoria de bancs espanyols, sobretot a causa de les febles previsions sobre el marge d'interessos. CaixaBank roman com la nostra opció relativa entre els bancs domèstics". Aquesta mateixa setmana, els experts de JP Morgan també van retallar la valoració dels bancs mitjans (Sabadell, CaixaBank, Bankinter i Bankia) a causa dels seus febles previsions sobre l'evolució del marge d'interessos.

Últimas noticias