El valor en borsa de Vinci, rival d'ACS i Abertis, supera els 46.000 milions d'euros
El grup francès és líder mundial en concessions d'infraestructures
- Credit Suisse ha elevat la seva valoració fins a 86 des de 84 euros per acció
- Els seus títols es revaloren més d'un 1% al CAC 40 de París, fins gairebé als 78 euros
- En castellano: El valor en bolsa de Vinci, rival de ACS y Abertis, supera los 46.000 millones de euros
El grup francès de construcció i concessions d'infraestructures Vinci puja més de l'1% a la borsa de París i lidera els guanys entre els integrants de l'índex CAC 40, després que els analistes de Credit Suisse hagin elevat la valoració de les seves accions fins a 86 des 84 euros per acció.
Les accions de Vinci freguen els 78 euros, cosa que permet al grup arribar a una valoració borsària superior a 46.000 milions d'euros. Vinci, un dels principals rivals d'Abertis al mercat mundial de concessions, gairebé triplica en grandària el grup espanyol, el valor borsari de la qual és de 16.600 milions d'euros.
El grup francès és també competidor d'ACS als mercats internacionals. El valor borsari de l'empresa presidida per Florentino Pérez, que al seu torn analitza llançar una oferta de compra sobre Abertis, és d'uns 10.300 milions d'euros. Així que una possible fusió entre Abertis i ACS donaria lloc a una empresa amb un valor borsari d'uns 27.000 milions d'euros.
BONES PREVISIONS PER VINCI
Els experts del banc suís han reiterat el consell de sobreponderar (afegir en cartera) Vinci, a causa que manegen molt bones previsions per als seus negocis de construcció i concessions. "Augmentem entre un 1% i un 2% la nostra previsió de benefici per acció (BPA) per al període 2017-2020, ja que el major trànsit i els majors marges dels aeroports contraresten menors marges en construcció després dels resultats del segon semestre" , afirmen. "Esperem que l'augment del flux lliure de caixa i el creixement en concessions donin suport a un mix de beneficis de més qualitat", afegeixen.
Per a aquests analistes, la previsió de Vinci d'un creixement anual del 25% en el negoci d'aeroports és "conservadora", sobretot després d'haver registrat un creixement del 46% durant el primer semestre. A més, anticipen un creixement d'entre l'1% i el 3% en el tràfic de les seves autopistes.
Sobre el negoci de construcció, han reduït la seva estimació de marge de beneficis fins al 2,6% des de l'anterior 3% per 2017 i fins al 3,1% des del 3,5% per al 2020. "Els projectes sota l'expansió del Metro de París, que ascendeixen a 26.000 milions d'euros, poden millorar aquests marges", afegeixen.