Citi aposta per Inditex i Primark i descarta H&M

El banc nord-americà considera la companyia espanyola la seva detallista tèxtil preferida

Per

Bolsamania | 10 mai, 2017

Els analistes de Citi consideren Inditex el seu valor preferit dins del sector internacional de cadenes minoristes de moda. També destaquen la cadena irlandesa Primark com una bona opció d'inversió, en detriment del grup suec H&M que cada vegada és menys apreciat pels analistes.

En la seva opinió, només els grups amb un model de negoci robust podran competir al mercat global de la indústria de la moda i en aquest escenari la seva empresa favorita segueix sent la matriu de Zara que recomana 'comprar', amb un preu objectiu de 41,5 euros (eleva la seva valoració des de 38 euros) i un potencial alcista del 14% sobre el preu de mercat (-0,4%, fins a 36,37 euros).

"Els canvis estructurals amplifiquen la importància de models operatius forts. El model d'Inditex, i en menor mesura de Primark, estan ben posicionats per aprofitar el creixement ràpid del sector minorista en línia. En contrast, GAP es troba sota pressió i H&M dóna senyals de una perllongada desacceleració", afirmen aquests experts.

Durant l'última dècada, Inditex ha aconseguit un creixement de les vendes comparables del 4,5%, Primark del 3,2% i H&M de l'0,7%, mentre les vendes de GAP s'han reduït un 2,5%. "Inditex ha demostrat un creixement multi canal, Primark té potencial per a una major expansió i H&M és incapaç de sostenir el seu creixement subjacent", afegeix Citi.

En analitzar els paràmetres d'aquestes empreses, Citi assenyala que el model de negoci d'Inditex és superior, ja que genera un major i sostenible marge de flux lliure de caixa de l’11%, enfront de la mitjana del 5% del sector. Primark destaca per la seva major marge de benefici, gràcies al seu model de vendes d'alta densitat. Això implica que Inditex es mereix una prima respecte a la competència, ja que cotitza un múltiple de 21 vegades en relació a l'EBIT esperat per 2018, davant del múltiple de 15 vegades d'Associated British Foods (ABF, matriu de Primark).

Aquest escenari justifica la valoració de 41,5 euros per acció per a Inditex, ja que Citi espera que el mercat segueixi valorant la generació de flux de caixa del grup. "Mentre Inditex pugui mantenir un creixement consistent del seu benefici per acció (BPA), hi ha marge perquè els múltiples de valoració tradicionals segueixin expandint de manera modesta", afirmen.

Sobre ABF, Citi eleva el seu consell fins a 'comprar' després del negatiu comportament en borsa durant els últims mesos (cau un 8% en borsa durant l'últim any) amb un preu objectiu de 34 lliures davant l'anterior de 30 (ABF cotitza 28,59 lliures). Per contra, retallen el seu consell sobre H&M a 'neutral' i la seva valoració fins a 215 corones sueques des de 290 amb una valoració de 215 corones sueques. Finalment, reiteren el consell de 'vendre' GAP amb una valoració de 22 dòlars.

Últimas noticias