Bankinter aconsella "no comprar" Metrovacesa als preus plantejats en la sortida a borsa

En la seva opinió, la valoració inicial "presenta escàs atractiu"

Per

Bolsamania | 23 gen, 2018

Actualitzat : 11:50

Els experts de Bankinter no consideren atractiva la sortida a borsa de Metrovacesa, plantejada inicialment per a inversors institucionals. "La nostra recomanació per als inversors minoristes que poden invertir després de l'OPV és no comprar les accions als preus de sortida a borsa que s'han plantejat".

Banc Santander i BBVA tenen previst col·locar en borsa fins al 29,67% del capital de Metrovacesa, a un preu d'entre 18 i 19,50 euros per acció. Santander controla el 71,5% del capital i BBVA és propietari del 28,5% restant.

Aquest preu atorga a Metrovacesa una valoració borsària d'entre 2.730 i 2.957.000 d'euros, en línia o lleugerament per sobre del Valor Net dels seus Actius (NAV, per les sigles en anglès), calculat en 2.700 milions d'euros.

Metrovacesa compta amb una cartera de sòl edificable de 6,1 milions de metres quadrats, equivalents a 37.500 habitatges. El grup espera lliurar entre 4.500 i 5.000 habitatges anuals, ja que el 73% de la seva cartera correspon a sòl residencial. El 27% restant de la seva cartera correspon a 34 sòls d'ús comercial de "gran qualitat", sobretot a Madrid i Barcelona.

VALORACIÓ DE BANKINTER

No obstant això, des de Bankinter comenten que "la valoració inicial presenta escàs atractiu", malgrat que "el cicle immobiliari residencial és expansiu en demanda i preus". En la seva opinió, l'objectiu de capitalització de Metrovacesa és "molt elevat per a una companyia que es troba encara en una fase inicial del seu creixement."

Els ingressos fins al setembre van ser de tan sols 18,9 milions d'euros, amb unes pèrdues de gairebé 34 milions. A més, aquests experts destaquen que no aconseguirà el seu objectiu de construir 4500-5000 habitatges anuals "fins el 2021". Per això, assenyalen que el múltiple de valoració d’1-1,1 vegades el valor net dels seus actius (NAV per les sigles en anglès) és "excessivament ambiciós".

Finalment, destaquen que "un 13% dels actius de la cartera de Metrovacesa no estan ubicats en grans ciutats ni en destinacions turístiques amb major demanda i que un 26% del banc de sòl de la companyia no té en aquest moment la condició de sòl finalista preparat per edificar".

Últimas noticias