XTB: "CVC i GIP hauran de relaxar les seves exigències de preus en Naturgy"

Javier Cabrera afegeix que IFM haurà d'assumir que Criteria hi hauria de tenir més control

Per

Bolsamania | 11 jun, 2024

"Perquè l'operació (a Naturgy) es dugui a terme, pensem que CVC i GIP hauran de relaxar les seves exigències de preus i IFM ha d'assumir que Criteria hi hauria de tenir més control per comptar amb el beneplàcit de l'estat espanyol".

És la visió de Javier Cabrera, analista d'XTB, sobre l'actual situació de Naturgy, després que Criteria i Taqa no hagin aconseguit un acord definitiu per comprar la participació dels dos fons (41,5% del capital) i llançar-hi una OPA, que en teoria estava plantejada a 27 euros per acció.

El fracàs a les negociacions està provocant un autèntic enfonsament borsari en Naturgy, que havia pujat prèviament a la calor de l'esperada oferta.

"Ens sembla que Naturgy té una sòlida posició competitiva, però necessita una cooperació accionarial més gran que aporti estabilitat a la companyia", afegeix Cabrera.

Segons la seva opinió, "la retirada de Taqa és un exemple de la dificultat que tenen les operacions corporatives i de com n'és de perillós donar un cosa per fet als mercats financers".

Per a aquest expert, és "normal que Taqa s'hagi retirat de les negociacions, ja que en aquesta operació se sumava, d'una banda, el component de companyia estratègica, amb les reticències governamentals i, de l'altra, un accionariat totalment encallat".

Sobre la possibilitat que el fons australià IFM, que controla el 15% del capital, es postuli per fer una operació similar a la que negociava CriteriaCaixa amb Taqa, Cabrera comenta que "seguim veient difícil que IFM pugui solucionar la situació, ja que recentment van ser els únics que van votar en contra de les retribucions de la directiva i clarament hi ha diferència de visions amb Criteria, que seria l'altre gran accionista amb què hauria de negociar”.

Últimas noticias