Sabadell es dispara a la borsa després dels seus resultats: aquestes en són les claus positives

El banc millora la guia de marge d'interessos i RoTE i apuja un 50% el dividend

Per

Bolsamania | 26 oct, 2023

Banc Sabadell es dispara a la borsa i lidera els guanys a l'IBEX 35 després de presentar els resultats del gener al setembre. Aquestes són les principals claus positives que destaquen els analistes en les valoracions inicials.

"Els resultats del tercer trimestre s'han situat per sobre de les estimacions, tant les nostres com les del consens", explica Natalia Aguirre, analista de Renta 4, que reitera el consell de sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 2,04 euros per acció.

Aquesta experta destaca que l'entitat ha millorat "la guia de marge d'interessos, amb un creixement esperat pel 2023 del 25%, per sobre del 20% anticipat anteriorment". També ha augmentat l'objectiu de rendibilitat RoTE fins a l'11,5% des del 10,5% anterior.

Aguirre també remarca que Sabadell ha anunciat el pagament d'un dividend de 3 cèntims per acció el desembre, xifra que suposa un 50% més que l'anunciada al mateix període de l'any passat.

BANKINTER: COMPRAR, AMB OBJECTIU EN 1,60 EUROS

Per part seva, els experts de Bankinter, que aconsellen comprar, amb una valoració d'1,60 euros per acció, afirmen que "sorprèn positivament amb un benefici net de 464 milions d'euros i una Rendibilitat/RoTE de l'11,6%, i revisa a l'alça la guia de 2023 en marge d'Interessos i RoTE".

Segons la seva valoració, "l'expansió de marges (2,99% enfront del 2,89% al segon trimestre) i un Cost del Reg/CoR baix expliquen el bon moment en resultats que travessa Sabadell".

Segons la seva opinió, el més rellevant és que "les partides clau del compte de resultats avancen en la bona direcció i la franquícia al Regne Unit (TSB) evoluciona positivament, malgrat la pressió competitiva que viu el mercat britànic".

A més, destaquen que el Cost del Risc "es manté a nivells històricament baixos, igual que la morositat (3,54% enfront del 3,50% del segon trimestre) i la ràtio de capital CET-1 se situa al rang alt del sector, després d'assolir el 13,13%".

Últimas noticias