Rovi puja i lidera l'IBEX després de resultats: Jefferies li dona un potencial del 25%
La companyia li atorga un preu objectiu de 60 euros
Actualitzat : 15:52
La biofarmacèutica Rovi lidera l'IBEX 35 aquest dimecres. El laboratori espanyol ha arribat a pujar un 6% a la sessió després de publicar uns resultats fins al setembre que han convençut el consens, especialment als analistes de Jefferies, que han reiterat la seva recomanació de comprar el valor, al qual atorguen un preu objectiu de 60 euros. Des dels darrers preus de tancament, aquesta valoració dibuixa un potencial alcista del 25% per a la cotitzada.
D'una banda, la companyia novaiorquesa destaca que, si bé la rendibilitat interanual es va veure afectada "per sobre del previst i com era d'esperar" a causa de l'"augment de les despeses de venda, generals i administratives per recolzar el llançament d'Okedi a la UE, les previsions per a l'exercici 2023 s'han elevat i això recolza el cas alcista sobre Rovi.
En concret, la companyia ha anunciat que ara preveuen unes "vendes estables" respecte al "creixement negatiu d'un sol dígit" dels seus ingressos operatius a l'estimació anterior. Aquesta guidance segueix a una pujada similar al primer semestre de l'any i se situa, expliquen des de Jefferies, un 6% per sobre del consens.
De la mateixa manera, la companyia d'inversió nord-americana creu que les previsions del proper exercici fiscal haurien de tenir en compte la base de l'actual. En aquest sentit, els estrategs de Jefferies destaquen que la base del 2023 és més alta i hauria de canviar el descens dels ingressos operatius a la banda mitjana de la primera desena (és a dir, la desena entre 0% i 10%) que en aquests moments preveu la companyia.
Tot i això, la companyia subratlla que hi ha determinats factors considerats en el càlcul d'aquestes previsions que podrien ser rellevants en les estimacions i la concreció de les quals és "difícil" a aquesta data. En primer lloc, la campanya de vacunació de la covid-19 de l'exercici 2023, que encara està en curs i per la qual la companyia "no està en disposició de preveure com en pot evolucionar la demanda i producció respecte a la campanya de vacunació que s'implementaria a l'exercici 2024".
En segon lloc, Rovi espera que l'expansió de les capacitats de formulació, omplement asèptic, inspecció, etiquetatge i empaquetat a les instal·lacions de la cotitzada espanyola a Madrid i l'alta demanda actual de serveis de fabricació (CDMO, per les sigles en anglès) al mercat puguin afavorir la incorporació de nous clients, amb el consegüent impacte en vendes que caldria considerar i que no és possible estimar aquesta data.
"Per últim, Rovi confia a obtenir l'autorització de comercialització de Risvan per part de l’FDA (Food and Drug Administration) el març del 2024 i comercialitzar el producte al mercat nord-americà, previsiblement de la mà d'un soci. Les potencials vendes a assolir per aquest producte el 2024 dependran dels termes de l'acord que Rovi estableixi amb aquest soci potencial, cosa que podria impactar així mateix en les estimacions per al 2024", sentencien.
Durant els primers nou mesos de l'actual exercici fiscal, Rovi ha aconseguit un benefici net de 118,8 milions d'euros. Aquesta xifra és un 2% inferior a la del període gener-setembre de l'any anterior (121,5 milions). De la mateixa manera, la companyia ha retallat l'Ebitda durant el període un 2%, en passar dels 173,9 milions el 2022 als 171,2 dels nou primers mesos d'aquest any, mentre que el deute net, al tancament de 30 de setembre, se situava als 5,8 milions d'euros.