Renta 4 destaca "la fortalesa del marge d'interessos" de Bankinter després dels resultats

Això "hauria d'aclarir els dubtes sobre l'augment de provisions", assenyala

Per

Bolsamania | 20 oct, 2022

Renta 4 ha destacat "la fortalesa del marge d'interessos" de Bankinter després dels seus resultats, fet que justifica el seu consell de sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 6,87 euros; i "hauria d'aclarir els dubtes sobre l'augment de provisions".

"Els resultats del tercer trimestre s'han situat per sobre de les nostres estimacions i les de consens, destacant el creixement del marge d'interessos. Una fortalesa que més que compensa unes comissions netes una mica més febles del previst i unes dotacions a provisions que, a tot i augmentar un 20%, s'han situat per sota del que estava previst”, assenyala Nuria Álvarez, directora d'Anàlisi de Renda 4.

Aquesta experta destaca el "bon comportament dels volums, amb una inversió creditícia creixent per sobre del 10% durant els 9 primers mesos del 2022"; i la "millora del marge de clients durant el trimestre", que ha permès millorar un 12% el marge d'interessos, "per sobre de la guia de creixement a un dígit mitjà-alt per al 2022".

D'altra banda, considera positiu que les despeses d'explotació hagin pujat a un ritme del 6%, perquè "creixen per sota del ritme al qual ho fan els ingressos, donant visibilitat al compliment de la guia de mitjà termini de situar la ràtio d'eficiència per sota del 45%”, explica.

També destaca que la taxa de morositat s'ha situat al 2,1%, amb un cost del risc en 32 punts bàsics i una ràtio CET 1 de l'11,9%, per sobre de l'objectiu de mitjà termini de l'11,5%. .

"Encara que ja van millorar la guia de marge d'interessos al primer semestre, no descartem que puguin tornar-ho a fer després d'un tercer trimestre amb un marge d'interessos que ha crescut un 16% trimestral i avança un 12% fins al setembre. Un comportament que fa que la guia de creixement a un dígit mitjà-alt es quedi molt allunyada", conclou Álvarez.

Últimas noticias