Renta 4 creu que la futura SEPI digital del Govern pot comprar Minsait a Indra

L'Estat és el màxim accionista d'Indra amb un 25% del capital

Per

Bolsamania | 27 feb, 2024

L'anunci per part del govern espanyol de la creació d'una Societat Espanyola per a la Transformació Tecnològica (SETT), que pretén agrupar les inversions tecnològiques del país, ha generat una expectació enorme entre els inversors.

Sobretot perquè, segons ha confirmat el ministre de Transformació Digital i Funció Pública, Jose Luis Escrivá, durant la visita al Mobile World Congress, la capacitat d'inversió del SETT serà d'uns 20.000 milions d'euros.

L'objectiu és que la SETT aglutini les participacions de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) en empreses de telecomunicacions i infraestructures i serveis digitals, amb l'objectiu d'impulsar la transformació tecnològica.

A més, la SETT donarà suport a les empreses amb activitat a Espanya enfocades a la digitalització i projectes tecnològics, mitjançant la concessió de crèdits, subvencions o preses de participacions minoritàries.

Així, aquest nou ens integrarà la Societat Estatal de Microelectròinica i Semiconductors (SEMyS) per donar un impuls al “Perte chip”, el fons “NextTech”, amb una dotació de 4.000 milions d'euros per invertir en empreses tecnològiques, o el fons del “Hub audiovisual”, també dotat amb uns 1.700 milions.

POT COMPRAR MINSAIT A INDRA

Els experts de Renta 4 valoren "favorablement que l'Estat atorgui al sector tecnològic la categoria d'estratègic".

Segons la seva opinió, “la funció del SETT hauria de ser sempre de suport al sector mitjançant mesures de col·laboració en projectes de recerca, finançament o coinversió i no de competència al sector privat.

D'altra banda, assenyalen que "a més d'incloure la participació de l'Estat en Telefónica, que ja va anunciar la intenció d'adquirir-ne el 10%, la SETT també podria adquirir, totalment o parcialment, Minsait, propietat d'Indra".

En aquest sentit, esperen "conèixer detalls sobre això o bé demà dimecres (Indra publica resultats) o el proper 6 de març (Dia de l'Inversor)".

INTERÈS PER MINSAIT

Indra, que ja va declarar fa uns mesos que contemplava opcions estratègiques per a Minsait, que inclouen una possible venda de tot el negoci per centrar-se en el sector de la Seguretat i la Defensa, ja ha rebut interès per part de diversos fons d'inversió, com ara Bain Capital i Cinven, en una operació de venda que es pot valorar entre 1.600 i 1.800 milions d'euros.

Tot i que cal recordar que el Govern, a través de la SEPI, és el màxim accionista d'Indra, amb una participació que supera el 25% del capital.

Últimas noticias