RBC eleva la valoració de Santander fins als 4,10 euros i Credit Suisse, fins als 4,70 euros

Després dels objectius anticipats al Dia de l'Inversor

Per

Bolsamania | 06 mar, 2023

Actualitzat : 14:37

Els experts d'RBC Capital Markets han elevat la valoració de Banc Santander fins als 4,10 euros per acció des dels anteriors 3,95 euros per títol; i han reiterat el consell de mantenir el valor.

"Actualitzem les nostres estimacions després del Dia de l'Inversor de Santander. Augmentem el nostre preu objectiu fins als 4,10 euros des dels 3,95 euros i reiterem el consell de mantenir", assenyalen aquests analistes.

D'una manera similar, encara que més optimistes, Credit Suisse ha reiterat el consell de sobreponderar el valor, i n'ha millorat el preu objectiu fins als 4,70 euros des dels 4,50 euros per títol.

La companyia suïssa considera que el pla de Santander per reforçar la seva rendibilitat a totes les zones geogràfiques és encoratjador, millorant simultàniament la generació de capital.

Addicionalment, amb un CET 1 ja per sobre de l'objectiu, tenint en compte un compromís de desemborsament del 50%, el flux de capital lliure de Santander podria augmentar la rendibilitat per dividend per sobre del 10%.

Durant la trobada amb inversors, Santander va proposar el pagament d'un dividend complementari a càrrec del 2022 de 5,95 cèntims d'euro per acció. A més, va anunciar un nou programa de recompra d'accions valorat en 921 milions d'euros.

També va decidir incrementar la política de retribució a l'accionista des d'aproximadament el 40% fins al 50% del benefici entre el 2023 i el 2025, tant amb dividends en efectiu com amb recompres d'accions.

Santander es va marcar com a objectius principals aconseguir un retorn sobre el capital tangible (RoTE) del 15-17% el 2023-2025 i una ràtio d'eficiència d'aproximadament el 42% el 2025.

Els títols del banc registren un impressionant 2023, ja que s'han revalorat un 33% des que va començar l'exercici, cosa que n'ha elevat el preu fins a prop de 4 euros.

Per anàlisi tècnica, “sembla molt probable que puguem acabar veient una continuació de les pujades fins al nivell dels 4 euros. Les pujades des del començament d'any són impressionants i, a dia d'avui, segueix sense donar ni el més mínim senyal de feblesa que ens faci pensar en una parada al camí", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Tot i això, aquest expert afegeix: "Alerta que segons s'acosti a la resistència dels 4 euros augmentaran les possibilitats d'un descans. El primer nivell de suport es troba als 3,4250 euros".

Últimas noticias