Mapfre cau amb força després dels resultats: com els valoren els analistes?

Bankinter destaca que "el principal desafiament són els marges" en el negoci d'Autos

Per

Bolsamania | 14 feb, 2024

L'asseguradora Mapfre cau amb força a la borsa aquest dimecres (-4,7%; 1,94 euros) després de presentar els resultats del quart trimestre del 2023 i del conjunt de l'any passat. Aquestes en són les primeres impressions dels analistes en les primeres valoracions.

Els experts de Bankinter, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 2,30 euros per acció, destaquen com a factor negatiu que "el principal desafiament continua arribant pel costat dels marges".

En aquest sentit, expliquen que "el Ràtio Combinat No Vida baixa fins al 97,2% (-0,8 punts percentuals), però roman allunyat tant de l'objectiu de la companyia (96%) com de les nostres estimacions (96,5%)".

Segons la seva valoració, aquest paràmetre "està afectat, principalment, pel negoci d'Autos", que "manté ràtios combinades superiors al 100%, fet que implica pèrdues".

I encara que anticipen una "millora progressiva d'aquesta mètrica al llarg dels propers anys", afegeixen que "aquest registre dificulta assolir l'objectiu de la companyia marcat per al 2023/2024".

"En definitiva", conclouen, "la pressió en marges a les assegurances No Vida entelen els resultats, però les perspectives per al 2024 són favorables".

Des de Renta 4, entitat que aconsella mantenir el valor, amb una valoració de 2,27 euros, comenten que “els resultats del 2023 han mostrat la fortalesa dels ingressos. En termes de benefici net, s'ha situat un 8% per sota les nostres estimacions i en línia amb allò que s'esperava pel consens”.

Aquests experts també destaquen que la ràtio de rendibilitat "ROE al tancament d'any se situa al 9%, i s'eleva fins al 10% sense l'impacte del deteriorament del fons de comerç".

Últimas noticias