L'alça de preus de la paperera Suzano és positiva per a Ence, Altri i Navigator

Tot i que encara no s'ha traslladat als mercats europeus

Per

Bolsamania | 21 set, 2023

La companyia brasilera Suzano, principal productora de cel·lulosa del món, ha anunciat una nova pujada de preus per als lliuraments de fibra curta, efectiva per al mes d'octubre, repetint la pujada implementada el setembre, segons recullen els experts de Renta 4.

Suzano ha justificat l'augment per la demanda sòlida a la Xina, els increments de preus del paper i el benigne entorn de noves comandes.

LA VALORACIÓ DELS ANALISTES

Per a Renta 4, la notícia és "positiva per a totes les nostres companyies papereres en cobertura (Ence, Altri i Navigator)", ja que anticipa "una previsible recuperació al mercat".

"Tot i que les pujades de Suzano encara no s'han traslladat als preus europeus, si ho estan fent a la Xina, i per això, tal com esperàvem, els preus haurien de repuntar cap a l'últim trimestre de l'any", afegeixen aquests experts.

Per part seva, els analistes de Banc Sabadell també afirmen que "la notícia és positiva" encara que consideren el seu "impacte limitat fins que es reflecteixi en els índexs de preu que la pujada ha calat al mercat", ja que les seves estimacions "ja recullen increments en el preu de la cel·lulosa de cara al 2024".

Últimas noticias