Jefferies: "El risc més imminent per als bancs a Mèxic és la caiguda del peso"

Una victòria tan contundent de Claudia Sheinbaum no havia estat descomptada

Per

Bolsamania | 04 jun, 2024

"El risc més imminent per als bancs exposats a Mèxic arriba en forma d'impacte negatiu al compte de pèrdues i guanys per la depreciació del peso, mentre que qualsevol dany és més limitat al capital".

És la primera valoració dels experts de Jefferies en analitzar la situació creada al país asteca després del triomf contundent de Claudia Sheinbaum, que s'ha produït per un avantatge molt més gran del que s'esperava.

"Un suport molt més gran a Sheinbaum a les eleccions ha posat Mèxic al centre d'atenció per una mala raó, provocant una liquidació, tant a la divisa (-5%) com al mercat de valors local (-6%), ja que el posicionament dels inversors era sòlid abans de les eleccions.

En aquest sentit, recorden que "Mèxic és significatiu per a BBVA, i no tant per a Santander", ja que el mercat asteca va suposar el 57% dels beneficis del banc basc al primer trimestre, enfront del 13% en el cas de l'entitat càntabra.

Aquests experts afegeixen que el mercat havia descomptat que "un altre mandat de Morena (el partit de Sheinbaum) no podia ser pitjor que el primer, i que els controls i equilibris al Govern continuarien sent els que les enquestes preelectorals suggerien", en una economia que té bones previsions de creixement estructural.

Tot i això, "la gran majoria aconseguida al Congrés augmenta les possibilitats d'un marc institucional més feble per als propers sis anys i afegeix incertesa per a molts inversors sobre si Sheinbaum seguirà complint el seu programa, particularment pel que fa al sector privat i la disciplina fiscal".

En aquest context, els analistes de Jefferies calculen que BBVA pot veure impactada en 10 punts bàsics la seva ràtio de capital CET 1 si el peso mexicà es deprecia un 10%, cosa que també reduiria els múltiples de valoració dels guanys obtinguts a Mèxic.

"Per avaluar les implicacions a llarg termini, haurem d'esperar els missatges de la nova Administració al mercat durant les properes setmanes o mesos. En el nostre cas base, no veiem que el nou Govern alteri els impostos als bancs mexicans, atès l'impacte limitat que això podria tenir en el dèficit general i els possibles efectes secundaris de tal mesura”, conclouen aquests experts.

Últimas noticias