Grifols puja amb força a la borsa: així valoren els analistes els seus resultats
Els experts estan més pendents de la possible OPA de Brookfield
Grifols puja amb força a la borsa aquest divendres, després de publicar dijous, després del tancament de mercat, els seus resultats corresponents al tercer trimestre i al conjunt dels nou mesos del 2024.
La farmacèutica va presentar un benefici net de 87,95 milions d'euros de gener a setembre, enfront de pèrdues per valor de 14,22 milions collides durant el mateix període de l'any anterior.
Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen sobreponderar, amb un preu objectiu de 16,50 euros per acció, consideren que les xifres es van situar "en línia" amb el que s'esperava "a nivell operatiu", i "amb favorable evolució de caixa, tant en flux de caixa lliure (FCF), com en endeutament".
A més, destaquen que Grifols va reiterar la guia d'EBITDA superior a 1.800 milions d'euros per al 2024, un FCF de 5 milions d'euros i una ràtio de deute financer net/EBITDA de 4,5 vegades al tancament de l'any.
"Aquesta última guia la veiem exigent, tenint en compte que el quart trimestre serà de significatiu consum de circulant (inventaris)", precisen aquests analistes.
Per part seva, els experts de Bankinter, que han reiterat el seu consell de vendre, comenten que els resultats s'han situat "en línia a nivell explotació, amb un benefici net inferior".
A més, expliquen que els 1.560 milions d'euros cobrats per la "venda del 20% de Shanghai RAAS a Haier s'han destinat a reduir deute".
Segons la seva opinió, "els resultats perden interès davant l'expectativa que Brookfield arribi a presentar una OPA. Des que vam conèixer aquesta possibilitat el 8 de juliol passat, Brookfield ha demanat ampliar en dues ocasions el termini per estudiar la companyia, cosa que a la nostra opinió allunya les possibilitats que hi hagi una OPA".
En aquest sentit, els analistes de Sabadell valoren que la companyia estudia unificar les accions tipus A i B per facilitar l'OPA de Brookfield, en aliança amb la família Grifols.
"Les accions B no tenen dret de vot davant de les A, que sí que en tenen. D'altra banda, segons els estatuts de la companyia, les dues accions haurien de tenir el mateix tractament (econòmic i polític) en cas d'OPA", afegeixen, encara que ara mateix cotitzen a preus diferents al mercat.
"Notícia positiva de confirmar-se, atès que suposaria un pas endavant a nivell de govern corporatiu", afirmen aquests experts.