Grifols: Citi considera positiu que la família fundadora deixi les funcions executives

És "un altre pas del govern corporatiu en la direcció correcta"

Per

Bolsamania | 07 feb, 2024

Els experts de Citi han reiterat el seu consell de comprar sobre Grifols i han assenyalat que la retirada dels membres de la família fundadora de les funcions executives "és un altre pas del govern corporatiu en la direcció correcta".

"Les accions han pujat considerablement des dels mínims recents, tot i que encara hi ha danys per reparar després de l'informe" de Gotham City, afirmen.

"Si bé és probable que el mercat vinculi la separació de la gestió familiar i la propietat de Grifols amb els esdeveniments de les darreres setmanes, observem que aquest procés ha estat en marxa durant diversos mesos", afegeixen.

També comenten que "Nacho Abia arribarà des d'Olympus i assumirà el rol de conseller delegat a partir de l'abril. Thomas Glanzmann renunciarà a les seves funcions de CEO, però continuarà sent president executiu i estarà davant dels mercats de capital fins almenys el primer semestre de 2025, quan expiri el seu contracte".

CANVIS IMPORTANTS A LA CÚPULA

Enmig de la batalla judicial contra Gotham City Research, Grifols ha anunciat canvis en la seva estructura de govern corporatiu i treu la família fundadora de la gestió.

En aquest sentit, Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu han decidit finalitzar la seva etapa executiva i deixaran les seves funcions com a Chief Corporate Officer (CCO) i Chief Operating Officer (COO), respectivament. No obstant això, els dos continuaran al consell d'administració com a consellers dominicals.

Thomas Glanzmann seguirà com a president executiu i Nacho Abia en serà nomenat nou conseller delegat i assumirà les seves responsabilitats com a CEO l'1 d'abril, centrant-se a potenciar l'actual estratègia de creixement de Grifols, impulsar l'excel·lència operativa i continuar executant el pla de despalanquejament de l'empresa.

Últimas noticias