Els analistes valoren de manera positiva la pujada del rating creditici d'IAG

És una revisió rellevant, ja que suposa passar a ser un grau d'inversió

Per

Bolsamania | 05 oct, 2023

Els analistes valoren de manera positiva la pujada del rating creditici de l'aerolínia IAG, matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, anunciada aquest dimecres per S&P Global Ratings.

S&P va elevar la valoració d'IAG des de 'BB+' a 'BBB-', amb perspectiva estable. "És una revisió rellevant, ja que suposa passar a ser 'investment grade' (grau d'inversió)", expliquen els analistes de Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 2,40 euros.

S&P va destacar la positiva evolució del trànsit aeri i va assenyalar que arribarà als nivells del 2019 al 2024. A més, va considerar que la capacitat serà limitada (retards en els lliuraments de nous avions, motors, etc.) durant els propers anys, cosa que hauria d'afavorir que els preus es mantinguin alts, afegeixen aquests experts.

Segons la seva valoració, es tracta d'una "notícia positiva", ja que "evidencia la solidesa del negoci i la salutable situació financera de la companyia".

A més, recorden que "el proper 21 de novembre, IAG celebrarà un 'Capital Markets Day', durant el qual esperem que la companyia exposi la seva visió estratègica i perspectives per als propers anys".

Per la seva banda, els experts de Bankinter, que aconsellen comprar el títol, amb una valoració de 2,60 euros, assenyalen que "la notícia és positiva i reforça la nostra recomanació de comprar".

Sobre IAG, afirmen que "els seus resultats milloren progressivament, la demanda es manté sòlida, ha reduït endeutament i ha elevat liquiditat".

Sobre la compra d'Air Europa, afegeixen que "no hi ha novetats, però continua el seu curs. En la nostra opinió, té sentit estratègic, ja que permetrà crear a Madrid un gran 'hub' intercontinental entre Europa i Llatinoamèrica".

Des de Renta 4, empresa que aconsella sobreponderar el valor, amb preu objectiu de 2,23 euros, comenten que “la notícia és positiva, encara que esperada”.

Segons la seva opinió, "l'evolució d'IAG ha millorat significativament durant els darrers trimestres, tant a nivell operatiu, amb uns resultats que ja gairebé han recuperat els nivells prepandèmia, com en termes financers, amb un deute net també a nivells similars al 2019 i molt inferiors als que ha tingut des de llavors”.

A més, anticipa "favorables perspectives de negoci gràcies al bon comportament de la demanda i un calendari de venciments de deute molt còmode el 2023 i el 2024".

Últimas noticias