El mercat castiga Endesa després del seu pla estratègic fins al 2026: aquestes en són les raons

L'elèctrica ha revisat a la baixa el dividend i els objectius per al 2024

Per

Bolsamania | 23 nov, 2023

El mercat ha castigat Endesa (-2,38%; 18,86 euros) després de conèixer el seu pla estratègic fins al 2026. Aquestes en són les raons, segons les primeres valoracions dels analistes.

Els experts de Renta 4, que han reiterat el seu consell de mantenir el valor, però han situat el seu preu objectiu 'sota revisió' per a una possible retallada, consideren "negativa la revisió a la baixa dels objectius del 2024, la no publicació dels objectius del 2025 i uns objectius 2026, que a més d'estar subjectes a alguns supòsits sobre els quals ara mateix no hi ha gran visibilitat, se situen per sota de les nostres previsions, les quals haurem de revisar”.

BANKINTER: COMPRAR, AMB PREU DE 23,40 EUROS

Per part seva, els experts de Bankinter no són tan negatius, i han reiterat el seu consell de comprar, amb un preu objectiu de 23,40 euros per acció.

Segons la seva anàlisi, el més negatiu del nou pla és el "menor dividend previst per al 2024", ja que s'ha anticipat un pagament d'1,10 euros per acció, enfront del pagament d'1,20 euros establert al "pla anterior" .

En aquest sentit, afegeixen que “aquest menor dividend el 2024 pot defraudar el mercat, però pensem que Endesa és una bona oportunitat de compra als preus actuals”.

Segons la seva valoració, l'elèctrica compta amb "ràtios de valoració atractives, alta rendibilitat per dividend, avenços en descarbonització, gràcies a les inversions en renovables; i sòlida estructura financera, amb una ràtio de deute net/EBITDA de 2,3 vegades per a finals d'any i millorant fins a 1,4 vegades el 2026".

Últimas noticias