El dividend d'Inditex pot ser històric: superarà l'euro per acció
El consens estima que la retribució a l'accionista serà al voltant dels 1,2 euros per acció
De les grans companyies espanyoles, només queda Inditex per confessar-se davant del mercat. La companyia presidida per Marta Ortega i dirigida per Óscar Maceiras presentarà els seus comptes anuals dimecres que ve 15 de març. A la cita, s'espera que Inditex no només bati rècords històrics de venda i beneficis, sinó que elevi el dividend per sobre d'un euro per primera vegada en la història de la companyia tèxtil gallega.
Les previsions del consens estimen que la companyia de l'IBEX 35 distribuirà un dividend anual d'uns 1,2 euros bruts per acció, un 30% més. D'aquesta quantitat, uns 0,8 euros correspondrien al dividend ordinari i els 40 cèntims restants al pagament extraordinari anunciat per la companyia a la seva última Junta General d'Accionistes.
Els experts de Renta 4 Banc, liderats per Iván San Félix Carbajo, creuen que les vendes d'Inditex mantindran un ritme de creixement de doble dígit “després de gran començament mostrat el primer mes del trimestre”. “Un 13% més que al quart trimestre del 2019 i un 12% més que durant el mateix període del 2021”, assenyalen, alhora que destaquen “la millor comparativa a la segona meitat després del tancament de botigues des de mitjans de desembre 2021 a causa d'òmicron”.
Aquests analistes situen la previsió de dividend d'1,18 euros bruts per acció. Això, sumat al bon comportament dels drets d'Inditex (+17% el 2023), consideren que són arguments suficients per recomanar sobreponderar l'acció, a la qual atorguen un preu objectiu de 32,5 euros.
“Veiem el marge brut al 52,5%, en línia amb el quart trimestre del 2021 i 2,6 punts percentuals per sobre del quart trimestre del 2019 després del bon nivell d'inventaris al començament del trimestre, encara que penalitzat per un dòlar més apreciat (+10% enfront de l'euro)”, expliquen.
Aquests experts també esperen que les despeses operatives segueixin augmentant a doble dígit, fins a un 11% més enfront del quart trimestre del 2021, “afectades pel major entorn d'inflació”; a més, preveuen que el marge EBITDA arribi al 21,4% (-1% respecte al quart trimestre del 2019) i que el resultat net avanci un 3% enfront dels últims tres mesos del 2019 “tenint en compte un resultat financer una mica superior i una taxa fiscal lleument més baixa”.
Així mateix, Renta 4 Banc destaca que caldrà prestar atenció a les previsions que doni la companyia de cara al 2023 a causa de la crisi que travessa el sector tèxtil. “Esperem un creixement centrat en l'evolució de les vendes comparables, afavorit per la penetració més gran de la venda per internet, ja que no descomptem creixement de l'espai a la botiga; així com un descens moderat del capex, després d'haver acabat el pla trianual de 900 milions d'euros anuals el 2022”, apunten.
D'altra banda, destaquen que caldrà estar pendents de l'evolució de les vendes al començament d'any fiscal 2023 i de la previsió dels marges “en un entorn inflacionari i després d'haver arribat a un acord a Espanya per augmentar significativament els sous dels treballadors”.
Durant els darrers dies, algunes de les més importants empreses del sector han presentat uns resultats que no han convençut el mercat. Adidas, per exemple, ha anunciat que ha guanyat un 71% menys el 2022 i retallarà el dividend; la companyia alemanya ha culpat d'aquestes xifres la inflació, els problemes experimentats pels tancaments per Covid-19 a la Xina i altres problemes, com ara la cancel·lació del seu contracte amb Kanye West. Per part seva, Zalando ha guanyat un 92,8% menys durant l'últim exercici, tot i augmentar el nombre d'usuaris actius en un 6%.