Deutsche Bank reitera 'comprar' bancs espanyols tot i baixar lleugerament la seva valoració

Espera que siguin capaços de mantenir els excel·lents resultats del 2023

Per

Bolsamania | 26 feb, 2024

Els experts de Deutsche Bank han reiterat el consell de comprar sobre Banc Santander, Banc Sabadell, Bankinter i Unicaja, tot i que n'han reduït lleugerament la seva valoració per reflectir un nou escenari que inclou futures retallades dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE).

Tot i això, malgrat la retallada de valoració, els analistes del banc alemany creuen que les entitats financeres espanyols estan "a l'abric de la tempesta".

En el cas de Santander, reiteren comprar, amb un preu objectiu de 4,85 euros (enfront de l'anterior de 4,90 euros). Per a Bankinter, reiteren comprar, amb valoració de 7,85 euros (enfront de 8,60 euros), per a Sabadell, reiteren comprar, amb preu d'1,70 euros (enfront d'1,75 euros), i per a Unicaja, reiteren comprar, amb preu d'1,40 euros (enfront d'1,55 euros).

ELS BENEFICIS "ES MANTINDRAN SÒLIDS"

"La banca espanyola va tancar el 2023 amb un comportament digne i superant les previsions del mercat. En un any durant el qual el creixement de marge net d'interessos (NII) va ser l'estrella, el benefici net es va duplicar amb escreix en comparació amb les xifres anteriors a la pandèmia", expliquen en un informe publicat aquest dilluns.

"No obstant", afegeixen, "les preocupacions se centren ara en com les retallades de tipus podrien afectar el marge d'interessos". Tot i això, creuen que "hi ha moltes raons perquè els beneficis es mantinguin sòlids, recolzats per uns ingressos resilients, amb una sensibilitat a la baixa del marge d'interessos molt menor que a l'alça, i provisions estables, compensades només en part per un nou augment dels costos".

"En conseqüència", conclouen, les ràtios de rendibilitat "RoTE haurien d'estar lleugerament per sota per al 2024-2026 (entre 1-2 punts percentuals), cosa que permetria que els rendiments del capital es mantinguessin a prop o per sobre de rendibilitats de doble dígit".

Aquesta anàlisi explica que hagin retallat lleugerament les valoracions d'aquests bancs, però que segueixin aconsellant comprar els títols de Santander, Bankinter, Sabadell i Unicaja.

Últimas noticias