Com valoren els analistes els resultats d'Inditex? Aquestes en són les claus

Els experts destaquen el bon inici del tercer trimestre fiscal en un entorn difícil

Per

Bolsamania | 11 set, 2024

Actualitzat : 10:58

Com valoren els analistes els resultats d'Inditex? Aquestes en són les principals claus que destaquen els experts en una primera revisió als comptes presentats per la cadena de moda gallega aquest dijous.

"Els resultats (del segon trimestre estanc) s'han situat molt alineats amb les previsions", afirmen els analistes de Renta 4, que han reiterat el consell de mantenir el valor, amb un preu objectiu de 49,70 euros per acció.

També assenyalen el "bon inici de les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 d'agost i el 8 de setembre, que han crescut un 11% sobre el mateix període del 2023, nivell similar al que es va aconseguir des del tercer trimestre del 2023 i en línia amb les nostres previsions".

D'altra banda, indiquen que "els inventaris cauen enfront de l'any anterior per cinquè trimestre consecutiu com a conseqüència de la favorable evolució de les vendes i de la normalització de les condicions de la cadena de subministrament".

A més, destaquen que "la directiva manté els objectius del 2024, a excepció de l'impacte de la divisa", que serà negatiu en un 3% enfront de l'anterior previsió del 2%.

"Resultats molt en línia amb les previsions i inici de les vendes exdivisa en tercer trimestre en línia amb les nostres previsions i dels últims trimestres, encara que amb més impacte negatiu de les divises previst per al segon semestre del 2024", conclouen.

Per la seva banda, els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 50,65 euros per acció, destaquen la "bona evolució al segon trimestre del 2024" i les "indicacions positives" sobre les vendes al començament del tercer trimestre fiscal.

Segons la seva opinió, els resultats "haurien de servir per mantenir el positiu 'momentum' del valor" des del començament d'any.

Des de Bankinter, empresa que aconsella comprar el valor, amb un preu objectiu de 49 euros, són lleugerament més positius i assenyalen que els resultats "baten lleugerament les expectatives", gràcies a un "creixement sostingut i expansió de marges en un entorn difícil", marcat per "la comparativa més difícil de l'any, ja que al segon trimestre fiscal del 2023 va ser el més fort de l'exercici passat, amb un creixement de vendes del 14%".

"Malgrat la desacceleració prevista durant els propers trimestres, un bon control de costos, juntament amb la capacitat de mantenir preus, defensen els marges a nivells màxims històrics i un creixement de vendes consistent d'un dígit alt", afegeixen.

Des de Jefferies, els analistes dels quals aconsellen comprar, amb un preu objectiu de 51 euros, afirmen que "la confirmació d'un bon començament del tercer trimestre hauria de ser suficient per mantenir l'acció del preu a l'alça".

Els analistes de Barclays, que aconsellen mantenir, amb preu objectiu de 44 euros, indiquen que “els resultats van superar lleugerament les expectatives del consens”.

"Encara que el desglossament geogràfic de les vendes suggereix una demanda més feble a Àsia al primer semestre, això es veu més que compensat pel sòlid exercici a Europa. En general, es tracta d'un nou conjunt de xifres sòlides", afegeixen.

A més, Sergio Ávila, analista d'IG, comenta que "Inditex manté la seva solidesa, amb un augment del 10% en beneficis malgrat el creixement més baix de vendes".

Segons la seva valoració, "tot i que aquestes xifres mostren un menor dinamisme en comparació amb l'any anterior, estan alineades amb les expectatives del mercat, ateses les condicions adverses que ha enfrontat el sector minorista a Europa".

Ávila també destaca que "les recents xifres de vendes entre l'1 d'agost i el 8 de setembre mostren una recuperació notable, amb un augment de l'11% en termes constants respecte al mateix període de l'any anterior, cosa que suggereix un impuls renovat a la segona meitat de l'any".

"Pel que fa al futur", conclou aquest analista, "Inditex s'enfronta a reptes en un context econòmic marcat per la incertesa i l'augment dels costos, però la seva sòlida estructura financera i la capacitat per generar un flux constant de vendes als seus canals en línia i físics li atorguen una posició privilegiada per continuar la seva expansió rendible”.

Últimas noticias