Com valoren els analistes els resultats de BBVA? Aquestes en son les claus

Renda 4 els considera "mixtes", Bankinter en destaca "una guia positiva"

Per

Bolsamania | 30 gen, 2024

Com valoren els analistes els resultats de BBVA? Aquestes en son les claus que destaquen els experts a les primeres valoracions.

Renta 4 considera que els resultats el quart trimestre del 2023 "tenen una lectura mixta", a causa dels següents factors.

Segons la seva valoració, els comptes de l'últim trimestre del passat exercici "s'han situat per sota de les nostres estimacions en totes les línies principals, si bé el benefici net ha quedat tan sols un 2% per sota, explicat per menor càrrega fiscal i despeses d'explotació".

"En comparativa amb el consens", afegeixen, "també han decebut en marge d'interessos (-7%) que s'ha pogut compensar amb unes comissions un 9% per sobre del que s'esperava i més ROF" (resultats d'operacions financeres), que han pujat fins als 753 milions, per sobre dels 425 milions que esperava el consens.

A més, assenyalen que "el benefici net supera en un 5% les estimacions del consens, recolzat principalment per menor càrrega fiscal".

Sobre els resultats anuals, indiquen que la ràtio de rendibilitat ROTE ha estat del 17%, "alineat amb l'objectiu de llarg termini que s'estableix en un rang 15%-20%, igual que la ràtio d'eficiència, que ha tancat l'any al 41,7% (vs el 42% objectiu inicial)".

"Per línies", afegeixen, "destaca la caiguda del 18% intertrimestral del marge d'interessos, amb unes comissions planes, i la forta pujada de les provisions".

BANKINTER EN DESTACA LA "GUIA POSITIVA"

Per part seva, els experts de Bankinter són més optimistes i destaquen la "guia positiva" llançada per BBVA de cara al 2024, que inclou una ràtio de rendibilitat RoTE del 17%-20%, creixement anual del Valor comptable + Dividends del 15,0% (enfront del +19,3% actual) i lleugera millora en eficiència sobre el 42% objectiu (enfront del 41,7% actual).

També remarquen que "millora la remuneració per als accionistes", en "augmentar el Pay-out/repartiment de beneficis fins al 50% del benefici el 2023 (enfront del 47% el 2022), en el rang alt objectiu a llarg termini (40%-50%)".

En aquest sentit, calculen que el dividend en efectiu representa una rendibilitat anual del 8,44%, a la qual s'hi suma un 1,6% addicional mitjançant la recompra d'accions. "En conjunt, la remuneració arriba al 10% amb el preu de tancament d'ahir", expliquen.

Últimas noticias