Citi destaca l'optimisme dels bancs espanyols sobre el marge d'interessos

Reitera el consell de comprar CaixaBank, BBVA, Santander i Bankinter

Per

Bolsamania | 28 mai, 2024

Els experts de Citi han destacat l'optimisme dels bancs espanyols sobre l'evolució del marge d'interessos del sector després de reunir-se amb representants de les entitats cotitzades a la borsa.

"L'ambient va ser més optimista del que estava previst, i la majoria dels bancs van destacar l'acceleració de la demanda hipotecària i el cost dels dipòsits, en general estable", expliquen aquests analistes.

"Encara no s'ha materialitzat un repunt substancial de la demanda de les pimes i les empreses, però, en general, sembla probable que es produeixin millores en el marge d'interessos en el futur, recolzades també per un marge més gran per augmentar les estratègies ALCO (compres de deute públic) dels bancs", afegeixen.

Sobre l'OPA del BBVA a Sabadell, aquests experts destaquen que "tots els participants van coincidir en els avantatges d'aconseguir economies d'escala mitjançant la consolidació".

APOSTA PER CAIXABANK, BARCLAYS I HSBC

Fa uns dies, Citi va assenyalar CaixaBank, Barclays i HSBC com els seus bancs preferits a Europa, alhora que va apuntar Deutsche Bank (en substitució de Banc Sabadell), el noruec DNB i el suec SHB com els seus bancs menys preferits.

"Després de la forta requalificació del sector en borsa fins ara, ara està cotitzant novament a un valor comptable tangible, i el cost implícit del capital s'ha acostat a la mitjana de llarg termini", van explicar els analistes del banc nord-americà.

També han indicat que "l'impuls absolut del benefici per acció (BPA) s'ha estancat", però afegeixen que "segueix sent superior al del mercat europeu en general, que està patint rebaixes, i els rendiments del capital superiors al 10% (incloent-hi les recompres d'accions) continuen sent atractius".

A Espanya, aconsellen comprar tant CaixaBank com Santander, BBVA i Bankinter, i es mostren neutrals sobre Sabadell i Unicaja.

Últimas noticias