Berenberg: "L'advertiment de Siemens Energy és clarament decebedor"

Aquests experts es mostren molt sorpresos per l'advertència de beneficis de la companyia

Per

Bolsamania | 23 jun, 2023

Els experts de Berenberg, que aconsellen comprar Siemens Energy, amb una valoració de 34 euros per acció, consideren que el nou advertiment de beneficis llançat pel grup alemany, i que torna a estar relacionat amb Siemens Gamesa, "és clarament decebedor" .

"Un altre gran advertiment sobre Gamesa fa efecte en la història de Siemens Energy", indiquen. Després d'escoltar les explicacions de la companyia, valoren que "la situació és ombrívola i més greu del que creia possible el president i conseller delegat, Christian Bruch", que ha acusat la seva filial espanyola d'amagar els problemes sota la catifa.

"Haurem d'esperar els resultats del tercer trimestre (programats per al 7 d'agost) per a la quantificació completa de l'advertiment. Això és clarament decebedor, atès que l'any fiscal 2024 semblava destinat a ser el primer any de marge substancialment millorat, ja que els vents en contra plantejats per Gamesa estaven destinats a passar al mirall retrovisor”, afirmen.

En aquest sentit, afegeixen que "si bé qualsevol advertència d'aquesta escala és decebedora, el comunicat de premsa d'ahir a la nit explica que no es deu a un sol problema, destacant els tres temes independents següents".

Així, destaquen que l'augment de l'activitat en el negoci d'eòlica marina "enfronta desafiaments". A més, les "expectatives de productivitat en eòlica terrestre no s'estan complint com s'esperava", ja que la base instal·lada "enfronta problemes tècnics (que creiem que estan relacionats amb rodaments i pales subcontractades), i aquesta és la causa principal de l'advertiment superior a 1.000 milions dʻeuros".

A més, consideren desconcertant que l'advertència de beneficis s'hagi produït després de comunicar a l'última presentació de resultats "una visió relativament optimista sobre el canvi de tendència de Gamesa" i fins i tot anticipar "que Gamesa havia fet un gir i bé podria tornar al punt d'equilibri al segon semestre del 2023".

Per això, es mostren "sorpresos" pel fet que Siemens Energy no hagués comunicat fa cinc setmanes que havia emprès una revisió profunda de la flota d'aerogeneradors de Gamesa.

En aquest sentit, recorden que "les accions de Siemens Energy estaven barates per una raó", ja que sempre "es va esperar a mitges que els problemes de Gamesa fossin més produïts, i que aquest actiu augmentarà el perfil de risc" de l'empresa.

"No obstant", afegeixen "la magnitud de les últimes dificultats no s'esperava i és probable que revifi les crítiques sobre la lògica, el moment i el preu pagat per l'adquisició dels minoritaris de Gamesa, ja que la due diligence realitzada va ser clarament insuficient. Això també planteja preguntes sobre la cultura corporativa".

Últimas noticias