Berenberg aposta per 'comprar' Vidrala i n'apuja el preu fins als 108 euros

Els resultats de la companyia han convençut la companyia alemanya

Per

Bolsamania | 08 mar, 2023

Actualitzat : 15:12

A Berenberg li agrada Vidrala. La companyia alemanya recomana comprar els títols de la fabricant de vidre basca, als quals eleva el preu objectiu fins als 108 euros des dels 98 anteriors. Aquest nou preu suposa un potencial de revaloració alcista de més del 10% des dels nivells actuals.

“La cotització de Vidrala ha tingut un comportament excel·lent durant els últims mesos. Després dels resultats del quart trimestre del 2022, seguim pensant que les perspectives a curt termini son bones pels baixos inventaris a tot el mercat i que el 2023 serà un any favorable per als proveïdors d'envasos de vidre”, expliquen aquests experts.

Així mateix, des de Berenberg destaquen que és “probable” que es produeixin noves millores de consens “a mesura que l'adquisició de The Park i la participació minoritària en Vidroporto comencin a contribuir positivament als resultats”.

Vidrala va anunciar al començament de febrer que va adquirir una participació minoritària del 29,36% del capital social de la societat brasilera Vidroporto per import de 297 milions de reals brasilers (aproximadament 53 milions d'euros). Al seu torn, el 31 de gener passat, la companyia espanyola va tancar, a través de la seva filial Encirc, l'adquisició del negoci conegut com a The Park amb el productor global de vi Accolade Wines per un preu de 30 milions de lliures esterlines.

La companyia va presentar l'1 de març passat els resultats corresponents a l'exercici 2022, en què van registrar un benefici de 153,7 milions d'euros el 2022, un 5,8% per sobre dels 145,2 milions aconseguits al llarg de l'any anterior. Els guanys totals equivalen a un benefici per acció de 4,97 euros, xifra que reflecteix un increment d'un 6,9% sobre l'any anterior.

Així mateix, la xifra de vendes reportada per Vidrala durant l'exercici 2022 va pujar fins als 1.345,6 milions d'euros, que suposa un increment d'un 24,1% sobre l'any anterior. En divisa constant, les vendes van registrar un creixement orgànic del 23,9%.

Val a dir que Vidrala proposarà un dividend d'1,261 euros per títol, un 10% més que el 2021, a la junta d'accionistes. D'altra banda, la companyia de Llodio ha nomenat el conseller independent Fernando Gumuzio Íniguez d'Onzoño nou vicepresident del consell d'administració.

La de Berenberg no és l'única recomanació positiva que ha rebut Vidrala les últimes setmanes. Jefferies va pujar el preu objectiu dels seus títols fa setmanes davant de les millors perspectives de demanda per al 2023.

Últimas noticias