Bankinter eleva Repsol a 'comprar' després d'adquirir ConnectGe als Estats Units

És una de les empreses multienergètiques que presenta millors perspectives

Per

Bolsamania | 08 set, 2023

Els experts de Bankinter han elevat el consell sobre Repsol fins a comprar des de neutral després de la venda d'actius al Canadà i la compra de l'empresa d'energies renovables ConnectGe als Estats Units.

Sobre la compra de ConnectGe, consideren que la notícia és "positiva, perquè li permet seguir elevant la presència en un mercat estratègic com els Estats Units".

En aquest sentit, recorden que "Repsol va decidir centrar la seva activitat en regions clau. Per això, ha reduït la seva presència de 25 a 14 països i està centrada a incrementar activitat als EUA i al Brasil".

A més, consideren que la companyia "fa anys que està en un procés de conversió cap a una empresa multinergètica, amb cada vegada més presència a l'àmbit de les renovables i menor en petroli i gas, cosa que li permet incrementar diversificació".

Així, expliquen que la compra anunciada als EUA inclou "una cartera d'eòlica terrestre, un dels mercats en què s'espera un creixement més gran. A més, és complementària als actius solars i d'emmagatzematge que fa dos anys va comprar a Hecate".

"Després d'aquesta adquisició", expliquen, "la cartera passa a 10.000 megawatts. Per tant, s'aproxima al seu objectiu d'assolir els 20.000 MW instal·lats el 2030".

"En aquest context", conclouen, "elevem recomanació a comprar des de neutral, per l'increment del preu del petroli i pel seu major posicionament en renovables".

Segons la seva opinió, "Repsol és una de les empreses multienergètiques que presenta millors perspectives: compta amb un balanç sanejat, cotitza a múltiples reduïts, té una rendibilitat per dividend estable (5,4%) i cada vegada és més gran la seva presència a l'àrea de renovables".

Últimas noticias