Apple cau: Jefferies rebaixa el consell per les expectatives "massa altes" de l'iPhone

La demanda inicial del nou dispositiu de la companyia està sent més feble del que s'esperava

Per

Bolsamania | 07 oct, 2024

Apple cau un 1% a Wall Street després que Jefferies hagi rebaixat la seva recomanació a mantenir des de comprar en considerar que les expectatives a curt termini per a l'iPhone 16 i 17 "són massa altes", sobretot després d'una demanda inicial més feble del que s'esperava. En canvi, els estrategs de la companyia han elevat lleugerament el preu objectiu fins als 212,92 dòlars des dels 205,00 dòlars per acció previs.

En aquest sentit, a Jefferies destaquen la posició de la tecnològica com a únic jugador integrat de maquinari i programari capaç d'aprofitar dades propietaris per oferir serveis d'intel·ligència artificial (IA) personalitzats a baix cost. Tot i això, creuen que "el maquinari del telèfon intel·ligent d'Apple requereix una remodelació significativa per ser veritablement capaç d'IA, i no s'esperen aquests avenços fins al voltant de 2026 o 2027".

Encara més, els analistes consideren que Apple Intelligence, la marca d'IA de la companyia que començarà a implementar-se aquest mes, no provocarà un impuls a les vendes de l'icònic telèfon intel·ligent. Per això, la manca de noves característiques significatives i les capacitats limitades d'IA als propers models poden portar a no complir les elevades expectatives del mercat d'un creixement d'unitats del 5%-10%.

"La manca de noves característiques materials i la cobertura limitada de la IA signifiquen que és poc probable que es compleixin les altes expectatives del mercat (creixement unitari del 5% al ​​10%). La nostra anàlisi suggereix una demanda inicial més feble del que esperat", diuen a Jefferies.

Així mateix, preveuen que Apple pugui començar a cobrar 5 dòlars al mes per serveis d'intel·ligència artificial fora de la Xina a finals del 2026, cosa que crea un potencial significatiu a llarg termini, però indiquen que el marge de millora a curt termini per a l'empresa segueix sent limitat, "ja que la seva valoració es troba actualment a prop d'un màxim històric en termes de relació preu-benefici".

El pronòstic de Jefferies per al benefici net del quart trimestre de l'any fiscal 2024 de l'empresa de la poma està per sota del consens, i la companyia assenyala que la ràtio preu-beneficis ajustada actual d'Apple per a l'any fiscal 2024 és a prop del seu màxim històric.

Últimas noticias