Amadeus als 75 euros? Barclays i Bankinter veuen un potencial alcista de més del 10%

La companyia va duplicar el benefici semestral i va batre clarament les perspectives del consens

Per

Bolsamania | 31 jul, 2023

Les accions d'Amadeus tornen a caure aquest dilluns. El valor es deixa més d'un 1% a la darrera sessió del mes de juliol i repeteix com un dels pitjors valors de l'IBEX 35 després de les retallades experimentades divendres passat. Tot i això, els analistes es mantenen positius amb les accions de la companyia turística.

El motiu principal dels experts per a aquest optimisme són els resultats semestrals de l'empresa espanyola. I és que Amadeus va duplicar el benefici entre el gener i el juny, fins als 540,7 milions d'euros, alhora que els ingressos van repuntar un 28,2%, fins als 2.692 milions d'euros. Luis Maroto, CEO de la companyia, va destacar el "bon resultat operatiu" en tots els seus segments de negoci pel fet que el sector dels viatges "va continuar enfortint-se" al segon trimestre de l'any.

L'equip d'anàlisi de Bankinter subratlla que els resultats estan "en línia amb allò que s'esperava". De fet, els estrategs del banc taronja destaquen que les principals mètriques d'Amadeus se situen per sobre de les perspectives del consens per al segon trimestre de l'any.

D'altra banda, aquests analistes recalquen que la companyia ha reiterat les previsions per a l'exercici 2023, que preveuen un creixement dels ingressos d'entre el 20% i el 22,5%. El consens estima que les vendes d'Amadeus creixeran un 21,8% durant aquests dotze mesos. Si es confirma l'actual tendència, aquests experts consideren que les xifres d'Amadeus "estan en una línia de recuperació positiva que el portarà a tornar a nivells prepandèmia a finals del 2023 o principis del 2024".

"En no produir-se sorpreses especialment positives el mercat va optar per prendre beneficis en el valor (tenint en compte que acumulava pujades properes al 40% l'any). Tot i les caigudes de divendres, creiem que a mesura que aquesta recuperació del negoci se'n vagi materialitzant, la cotització de la companyia ho seguirà reflectint positivament”, destaquen.

El banc taronja atorga un consell de compra als títols de la cotitzada a l'IBEX 35 i un preu objectiu de 73,2 euros. Pel que fa als preus de tancament de divendres passat, aquesta valoració representa un potencial alcista de l'11% per a les accions d'Amadeus.

Per part seva, l'equip d'anàlisi de Barclays també es fa ressò de les xifres positives d'Amadeus, entre les quals destaca un EBITDA "lleugerament superior" a l'esperat. Els experts del banc britànic es mostren una mica més optimistes, ja que recomanen sobreponderar els seus títols i els donen un preu objectiu de 75 euros, un 13% més que els 65,8 euros en què va tancar divendres passat.

ANÀLISI TÈCNICA

Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, creu que les caigudes recents estan complicant l'aspecte d'Amadeus.

"La companyia de l'IBEX ha perforat el suport del curt termini que presentava als 64,34 euros, mínims d'aquest mes de juliol que arriba al final. Tot i que el seu aspecte tècnic del mitjà i llarg termini és bo, tot sembla indicar-nos que podria prendre's un respir abans de continuar amb la seva escalada alcista”, destaca.

Últimas noticias