Així valoren els analistes els resultats del Santander: aquestes en són les claus

Les xifres han estat sòlides, encara que Jefferies en destaca l'ombra d'Argentina

Per

Bolsamania | 24 jul, 2024

Banc Santander ha presentat aquest dimecres els seus resultats del primer semestre del 2024 i aquestes en són les primeres valoracions emeses pels analistes.

Els experts de Jefferies, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 5,50 euros, destaquen la "dinàmica favorable" dels comptes, encara que afegeixen que s'ha vist "enfosquida per un ajustament més gran a l'Argentina", a causa de a un "major ajustament canviari negatiu".

En aquest sentit, Santander ha registrat un impacte negatiu per l'ajust d'hiperinflació a Argentina de 687 milions d'euros.

Des de Jefferies, tot i això, consideren que "la dinàmica dels ingressos té una bona tendència, especialment en comissions", amb Espanya i els Estats Units particularment forts". I encara que valoren que "els resultats del Brasil són febles", destaquen que s'han vist "impulsats pels ingressos comercials, amb tendències subjacents favorables".

A nivell de tot el grup, assenyalen la "millor dinàmica d'ingressos i despeses operatives, amb el Cost del Risc avançant segons les expectatives". A més, ressalten que "la previsió de la ràtio de rendibilitat RoTE per a l'any fiscal 24 s'actualitza fins a més del 16%, enfront del 16% anterior".

RENTA 4: SOBREPONDERAR, P.O. 5,60 EUROS

Des de Renta 4, empresa que aconsella sobreponderar, amb una valoració de 5,60 euros, afirmen que "les xifres mostren un creixement dels ingressos sòlid, recolzat per la repreciació d'actius i la contenció de cost dels dipòsits, així com per la bona evolució del negoci de clients a tots els segments”.

Segons la seva valoració, "els resultats del segon trimestre (estanc) s'han situat per sota de les estimacions en marge d'interessos, que s'aconsegueix compensar amb unes comissions netes una mica millor i més aportació d'altres ingressos".

Sobre el benefici net del segon trimestre (3.207 milions), indiquen que s'ha situat "gairebé en línia amb les estimacions després de recollir unes provisions que han superat en un 7% les nostres estimacions i en un 11% les de consens".

BANKINTER: COMPRAR, P.O. 5,10 EUROS

Per part seva, els analistes de Bankinter, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 5,10 euros, consideren "positius" els resultats, i, a més, destaquen que l'entitat "millora els objectius més importants" per al 2024.

També han destacat que "la rendibilitat/RoTE és interessant, la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell confortable i l'eficiència (costos/ingressos) se situa entre les millors de la banca europea".

Segons la seva opinió, "Santander avança en la bona direcció per assolir els objectius del pla estratègic 2023/2025".

Últimas noticias