china dl shanghai real estate skyscraper
Flickr: Herry Lawford ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/) No changes made
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els principals parquets del continent asiàtic han tancat amb signe mixt aquest dilluns, amb l'índex compost de Xangai, a la Xina continental, caient un 0,13%, mentre que el de Shenzhen ha cedit un 1,066%. Les caigudes es produeixen enmig d'un brot de coronavirus al país, que és el pitjor des de l'inici de la pandèmia, i que ha forçat un tancament de Xangai.

Les dades publicades durant el cap de setmana van mostrar que els beneficis industrials xinesos van créixer als dos primers mesos de l'any. Els beneficis de les empreses industrials xineses van augmentar un 5,0% durant el període del gener al febrer en comparació amb l'any anterior, segons les dades publicades diumenge.

Els inversors han estat atents a les pistes sobre la flexibilització de la política de les autoritats xineses, enmig de la preocupació per les perspectives de la potència econòmica, ja que s'enfronta a problemes com el pitjor brot de Covid des de l'apogeu inicial de la pandèmia a principis del 2020.

Al Japó, el Nikkei 225 ha cedit un 0,47%, mentre que l'índex Topix ha baixat un 0,13%. El Kospi de Corea del Sud ha guanyat un 0,13%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha guanyat un 0,22%. L'índex Straits Times de Singapur també ha pujat un 0,35%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 1,3%, amb pujades importants per als valors tecnològics de la ciutat autònoma: les accions de Meituan s'han disparat un 14,37%, mentre que Tencent ha pujat un 3,82%. L'índex tecnològic Hang Seng s'ha recuperat de les pèrdues anteriors i ha guanyat un 3,05%. Tot i això, alguns valors tecnològics xinesos han caigut: Xiaomi ha baixat un 0,28%, mentre que JD.com ha caigut un 2,01%.

Noticias relacionadas

contador