washington dl
Pixabay

El demòcrata Raphael Warnock ha guanyat aquest dimarts la reelecció al Senat dels Estats Units en una renyida segona volta a Geòrgia, en derrotar el seu rival, el republicà Herschel Walker, exestrella del futbol nord-americà. Amb aquest resultat, els demòcrates obtenen un avantatge de 51 enfront de 49 a la cambra alta.

La victòria de Warnock va ser ajustada. Amb el 99% dels vots escrutats, avantatjava Walker per 50,8% a 49,2%, segons Edison Research.

El resultat consolida Geòrgia com un estat disputat que segurament exercirà un paper destacat a les eleccions presidencials del 2024. Els demòcrates han guanyat tres eleccions al Senat als últims dos anys a l'antic bastió republicà i el president demòcrata Joe Biden va guanyar a l'estat el 2020.

“Celebrem una estoneta en aquesta muntanya. Ballem perquè ens ho mereixem. Però demà tornarem a la vall a treballar”, ha assenyalat Warnock.

La derrota de Walker és un revés per a Donald Trump, que busca adeptes que l'empenyin a liderar la candidatura republicana per tornar a aspirar a la Casa Blanca el 2024. L'expresident va donar suport a Walker i a desenes d'altres republicans d'alt perfil a les eleccions de meitat de mandat d'aquest any, però ha tingut resultats dispars i no ha aconseguit l'ampli avantatge que s'esperava.

contador