ep archivo   la subgobernadora del banco de espana margarita delgado interviene durante la septima
Fernando Sánchez - Europa Press - Archivo

El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha nominat aquest dimecres Claudia Buch, actual vicepresidenta del Deutsche Bundesbank, per al lloc no renovable de presidenta del Consell de Supervisió per cinc anys, després de consultar amb el Consell de Supervisió, ha informat l'organisme.

D'aquesta manera, l'entitat descarta la candidatura de la subgovernadora del Banc d'Espanya, Margarita Delgado, que també optava a succeir Andrea Enria al lloc.

"El juliol de 2023 es van celebrar audiències informals dels dos candidats preseleccionats davant la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris (ECON) del Parlament Europeu. Les opinions dels coordinadors d'ECON es van compartir amb el Consell de Govern. La votació al Consell de Govern es va fer mitjançant votació secreta i la majoria es va pronunciar a favor de Claudia Buch", explica el BCE.

El banc central ja ha informat de la seva decisió Irene Tinagli, presidenta de la Comissió ECON, i Nadia Calviño, presidenta del Consell d'Afers Econòmics i Financers (ECOFIN).

Ara, la Comissió ECON convidarà Claudia Buch a una audiència pública, i si el nomenament és aprovat pel Parlament Europeu i confirmat pel Consell de la Unió Europea, succeirà Andrea Enria com a presidenta del Consell de Supervisió l'1 de gener de 2024.

contador