dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay

Tancament baixista a les borses d'Àsia per acabar la setmana. El Kospi de Corea del Sud i el Nikkei japonès han liderat les pèrdues, seguits de l'ASX200 australià, el Shanghai Composite xinès i el Hang Seng de Hong Kong.

  • 38.925,63
  • 2,79%

Després del tancament mixt de Wall Street, els inversors han preferit recollir beneficis en espera de conèixer les dades d'ocupació del novembre als Estats Units, que es publicaran aquest divendres.

El sentiment del mercat cap a les borses s'ha vist afectat per les declaracions pessimistes de Kristalina Georgieva, la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), que ha assenyalat les creixents pressions inflacionistes i la desacceleració econòmica de la Xina com a riscos per a les perspectives econòmiques d'Àsia.

A l'escenari geopolític, el president dels EUA, Joe Biden, durant una conferència de premsa conjunta amb el president francès, Emmanuel Macron, ha comentat que “estic preparat per parlar amb el senyor Putin, si està interessat a buscar una manera de posar fi a la guerra" a Ucraïna.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,2% (81,42 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, repunta un 0,4% (87,26 dòlars). A més, l'euro es deprecia un 0,04% (1,0538 dòlars) i l'or puja un 0,06% (1.816 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,53% i el bitcoin avança un 0,1% (16.952 dòlars).

Noticias relacionadas

contador