ep paneles con indices bursatiles en el palacio de la bolsa a 8 de septiembre de 2023 en madrid
Marta Fernández Jara - Europa Press

La Borsa de Madrid continua evolucionant. Durant més de 40 anys, les pantalles emblemàtiques que pengen de les parets del Palau de la Borsa han acompanyat l'agitada activitat del mercat i el pas del temps. Ara han estat substituïdes per modernes pantalles digitals.

LG Business Solutions (LG), juntament amb Ricoh, ha conclòs la instal·lació dels nous panells LED de la Borsa de Madrid, seu de BME (pertanyent al grup suís SIX). El projecte modernitza l'espai per als tocs de campana que es fan de manera recurrent, així com esdeveniments que celebren juntament amb membres del mercat i institucions financeres.

"Una tecnologia adaptada a les noves necessitats, que millora la flexibilitat que oferien els quatre panells analògics anteriors en la gestió del contingut i amplia amb informació rellevant per fer transaccions o consultes a través d'un sistema totalment digitalitzat i modernitzat. Amb aquests nous panells LED s'ha aconseguit una versatilitat més gran que amb el format de cartelleria anterior i substitueixen un mecanisme arcaic, reduint les necessitats de reparació i manteniment”, expliquen des d'LG.

Segons explica la companyia, BME va sol·licitar "un programari especial enfocat a la gestió de continguts i graella de programació en temps real (streaming)", ja que en aquest espai es fan des de sempre les connexions en directe, ja sigui en televisions o ràdio, per explicar l'evolució de l'IBEX 35 o les darreres dades econòmiques del país.

En aquest sentit, LG assenyala que es va oferir una solució "acord amb aquestes necessitats", adaptant les pantalles professionals LG al programari Vuwall, sistema que compleix aquests requisits.

"Un altre dels reptes importants era que s'havia de buscar un pixel pitch que s'adaptés a la necessitat tant de programari com de l'espai on hi ha la Borsa, que respectés el disseny de l'entorn, ja que es tracta d'un Bé d'Interès Cultural (BIC), i, per tant, qualsevol projecte que es realitzi a les instal·lacions ha de comptar amb l'aprovació de Patrimoni”, expliquen.

Per això, a més d'adaptar el programari a la instal·lació LED, es van fabricar i instal·lar 5 pantalles LED LSBC026 amb un pixel pitch de 2,6 mil·límetres fetes a mesura que es poden combinar i sincronitzar en una de sola, permetent així presentacions en directe impressionants i dinàmiques; i altres 30 unitats de pantalles 55UL3J de 55 polzades en una estructura amb forma de semicercle que inclouen el sistema Supersign d'LG (un gestor de continguts exclusiu de la marca).

"Aquest canvi suposa un toc més actual a la Borsa, mantenint l'ànima discreta i sense estridències que ha tingut aquest històric edifici durant dècades. A més, s'amplia la informació que es mostra als visitants i inversors del parquet responent al nombre creixent de segments de mercat, índexs i actius negociats, mostrant més dades de mercat i imatges i gràfics d'última generació, oferint a la resta del món una visió més moderna de la borsa espanyola”, afegeixen.

Les noves pantalles, totalment digitals i fàcils d'operar, no només representen un salt en termes d'innovació i tecnologia, sinó també de sostenibilitat, ja que són altament eficients pel que fa al consum d'electricitat i els recursos necessaris per al seu funcionament.

contador