• Consideren que la incertesa sobre la crisi catalana no anirà més enllà i destaquen la fortalesa de l'economia espanyola
  • Caixabank, Neinor Homes, Cellnex Telecom, Acerinox, Applus, Merlin Propertis, IAG, Unicaja i Santander, els seus valors favorits
Ibex_Inversores

Els analistes de Credit Suisse s'han sumat al terme d’'exuberància racional' per explicar la seva previsió sobre el comportament de les borses el 2018. Fa uns dies, els experts de Goldman Sachs també 'van jugar' amb aquest terme, en al·lusió a l'expressió 'exuberància irracional' encunyada per Alan Greenspan el 1996.

  • 11.641,30
  • 0,26%

"Esperem 'exuberància racional' per a les accions. Anticipem un retorn total per a les borses globals del 9% el 2018, sobretot concentrat durant el primer semestre del 2018, ja que el segon serà més problemàtic", afirmen aquests experts.

Els factors que donaran suport a la renda variable mundial seran les "positives revisions de beneficis, el creixement global del 8% del benefici per acció (BPA) i una prima de risc per a les accions que sembla molt elevada". A més, afegeixen que "tan sols s'ha complert una condició (excessiu deute empresarial) de les deu que solen indicar un sostre de mercat". Per això, conclouen que "el més probable" és que durant 2018 les borses registrin "l'últim" tram de guanys de l'actual mercat alcista.

APOSTA PER EUROPA CONTINENTAL

Per regions, Credit Suisse destaca que el seu mercat favorit és el d'"Europa Continental, sobretot Espanya, França i Alemanya, i especialment les empreses de mitjana capitalització". Pel que fa als mercats emergents, que han estat els seus favorits el 2017, aconsellen reduir l'exposició a la Xina i Rússia i augmentar-la a Índia. També eleven lleugerament la seva exposició al Japó i la redueixen als Estats Units.

Sobre la seva preferència per Europa Continental, comenten que la seva previsió apunta a un creixement del PIB del 2,5% el 2018, per sobre de l'estimació del consens de l’1,8%. I afegeixen que no descarten un creixement proper al 3% el proper any. A causa d'aquest major creixement, esperen que les accions es comportin entre un 20% i un 30% millor que en altres regions com els EUA.

A més, destaquen que les accions europees cotitzen amb un descompte mitjà del 40% respecte a les de Wall Street, molt per sobre de la mitjana històrica del 17%. D'altra banda, esperen un creixement mitjà del benefici per acció (BPA) del 10,2%, per sobre de la previsió del consens del 9,1%.

Pel que fa a la política monetària, comenta que l'objectiu d'inflació del 2% establert pel Banc Central Europeu (BCE) trigarà "molts anys a aconseguir-se", i opinen que el BCE "és el banc central que amb més probabilitat crearà una bombolla d’actius", perquè la seva política monetària seguirà sent molt acomodatícia durant molt de temps.

ESPANYA, MERCAT BARAT

Sobre Espanya, comenten que la ràtio preu/benefici de les accions espanyols està a prop de mínims de cinc anys i que "Espanya és el tercer mercat més barat segons els marges normalitzats". A més, consideren els bancs espanyols "particularment atractius", per la seva "enfocament minorista, la rendibilitat de la seva cartera hipotecària i la seva sensibilitat als tipus d'interès".

Sobre la incertesa creada per la crisi catalana, consideren que "no augmentarà més" i afirmen que els indicadors d'activitat PMI "romanen molt forts", mentre subratllen que el PIB real es troba tan sols un 2% per sobre del seu anterior bec. Entre els seus valors favorits, esmenten Caixabank, Neinor Homes, Cellnex Telecom, Acerinox, Applus, Merlin Propertis, IAG, Unicaja i Santander". A nivell europeu, les seves accions més recomanades són Nokia, Crédit Agricole, Sonova, Airbus i Thyssenkrupp.

Noticias relacionadas

contador