ep la consejera de sanidad veronica casado tras tomar posesion de su cargo
EUROPA PRESS - Archivo

La consellera de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó, Verónica Casado, ha anunciat que es decretaran mesures de restricció de la mobilitat a causa de l'evolució de la pandèmia de Covid-19 als municipis de Lleó i Palència.

Les restriccions de mobilitat començaran aquest dimarts 6 d'octubre i, inicialment, duraran 14 dies. A partir de demà no es podrà entrar o sortir del municipi sense una raó justificada, com a motius laborals o assistència a gent gran, segons ha assenyalat Casado aquest dilluns en declaracions als mitjans de comunicació.

En aquests moments, els serveis jurídics de la Junta de Castella i Lleó estan abordant a partir de quina hora es decretarà el tancament de les capitals.

La consellera ha subratllat que es tracta d'unes mesures de restricció "per a la protecció de la salut", i que ja li ha comunicat a l'alcalde de Lleó, José Antonio Díez (PSOE), i al de Palència, Mario Simón (Ciutadans), la decisió de la Junta.

Palència ja estava sota algunes restriccions des del 24 de setembre, encara que afectaven principalment l'oci, l'hostaleria i les reunions familiars.

Noticias relacionadas

contador