cupcakes-690040 1280-300x200

El fabricant nord-americà de fruites per untar i altres aliments J. M. Smucker ha anunciat aquest dilluns la signatura d'un acord definitiu per adquirir Hostess Brands per 34,25 dòlars per acció en efectiu i accions, cosa que representa un valor empresarial total d'aproximadament 5.600 milions d'euros dòlars, que inclou aproximadament 900 milions de deute net. Els títols de Smucker cauen un 7% després de l'anunci de l'operació.

Aquesta xifra representa un múltiple d'Ebitda ajustat d'aproximadament 17,2 vegades segons l'estimació de la companyia dels resultats de Hostess Brands per a tot l'any 2023, i un múltiple d'aproximadament 13,2 vegades en incloure sinèrgies de taxa d'execució anticipades de 100 milions de dòlars.

La transacció inclou les marques de productes enfornats dolços de Hostess Brands: Hostess, Donettes, Twinkies, CupCakes, DingDongs, Zingers, CoffeeCakes, HoHos, Mini Muffins i Fruit Peus. També incorpora la marca de galetes Voortman, juntament amb instal·lacions de fabricació a Kansas, Ontario, Chicago, Illinois, Geòrgia, Indianapolis, Indiana i Arkansas i una instal·lació de distribució a Kansas. A més, aproximadament 3.000 treballadors s'incorporaran a l'empresa juntament amb la transacció.

Aquesta operació permet a Smuckers "accelerar l'estratègia d'ocasions convenients de l'empresa", ja que "posiciona l'empresa per satisfer les necessitats dels consumidors en totes les ocasions amb més comoditat i selecció".

"Hostess Brands ofereix un perfil financer sòlid amb una combinació d'escala i rendibilitat que augmenta la confiança de l'empresa per complir els objectius de creixement a llarg termini i augmentar el valor per als accionistes", destaca la companyia.

Es preveu que la transacció es tanqui al tercer trimestre de l'any fiscal actual de la companyia, que finalitza el 30 d'abril del 2024, després que la fos aprovada per unanimitat per les juntes directives de J.M. Smucker i Hostess Brands.

"Estem entusiasmats d'anunciar l'adquisició de Hostess Brands, que representa una expansió convincent de la nostra família de marques i una oportunitat única per accelerar el nostre enfocament a delectar els consumidors amb solucions convenients en diferents ocasions de menjars i refrigeris", destaca Mark Smucker, president de Smucker.

contador