mecaluxcb11

L'empresa espanyola d'automatització logística i emmagatzematge Mecalux retarda la sortida a borsa fins al juny a causa de la volatilitat i la incertesa del mercat arran de la guerra a Ucraïna. La data manejada al principi per la direcció per a la tornada d'aquesta acció espanyola als mercats de renda variable era abril.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

La companyia està treballant amb Goldman Sachs, coordinador global de l'operació, per assolir una valoració de 3.000 milions d'euros, amb l'esperança de capitalitzar l'interès actual dels inversors pels actius de logística. Als plans previstos, Mecalux pretén col·locar entre un 30% i un 40% del capital social, entre 900 milions i 1.200 milions d'euros.

Actualment, l'accionariat està dividit entre la família Carrillo, que té un 90% del capital social, i Zardoya, que en té el 10%.

El moviment suposaria la tornada de Mecalux a la cotització després de l'OPA d'exclusió llançada fa 12 anys per les famílies Carrillo i March. Aquesta darrera va sortir del capital social el 2019.

"Moviment lògic davant el context actual d'inestabilitat arran de la invasió a Ucraïna. L'operació és interessant, ja que només un 10%-15% dels magatzems a nivell mundial estan totalment automatitzats i s'espera que els ingressos en aquesta àrea arribin als 51.000 milions de dòlars el 2030 (+23% anualitzat)”, indiquen des de Bankinter.

Aquests experts sostenen que aquest segment suposa actualment només un 20% de les vendes, per la qual cosa el potencial de creixement d'aquesta àrea és important. "Amb la valoració objectiu suposa cotitzar 15 vegades EBITDA (amb les dades del 2021)", afegeixen.

Mecalux va aconseguir el 2021 uns ingressos de més de 1.000 milions d'euros, xifra que suposa un creixement del 48%, amb un EBITDA de 200 milions, un 114% superior. De cara a futur, espera assolir els 1.500 milions d'euros en ingressos el 2024.

"Aquesta operació sorgeix després de la sortida a borsa a l'octubre a Noruega d'AutoStore, que també es dedica a l'automatització logística. En el seu moment aquesta companyia va començar a cotitzar 131 vegades EBITDA, molt superior al previst per Mecalux. Fins ara aquest valor té una caiguda de -14% afectat per un procés legal obert contra el seu rival Ocado per l'ús d'unes patents seves”, conclouen des de Bankinter.

contador