ep archivo   volotea conectara barcelona con cerdena a partir de mayo de 2023 con mas de 14000
VOLOTEA - Archivo

L'aerolínia espanyola de baix cost Volotea, creada el 2011 per Carlos Muñoz i Lázaro Ros, fundadors de Vueling, ha reactivat el seu pla per sortir a borsa a Espanya, després d'un primer intent que no va cristal·litzar el 2018.

La seva valoració pot oscil·lar entre els 800 i els 1.000 milions d'euros, segons han publicat Expansión i El Economista.

Volotea ha passat diversos anys complicats de pèrdues, sobretot des que va començar la pandèmia, però el 2023 ha suposat un punt d'inflexió.

L'agost, va anticipar que preveu assolir els 100 milions d'euros d'EBITDA durant els nou primers mesos del 2023 i va preveure "un bon any, durant el qual obtindrà una elevada rendibilitat".

Fins al setembre, va estimar "unes vendes d'entre 545 i 555 milions d'euros, un 25% més que durant el mateix període de l'any anterior". També ha assenyalat que "preveu assolir, al tancament del setembre, els 10 milions de passatgers transportats durant dotze mesos, un 32% més que durant el mateix període del 2019".

L'estratègia operativa de Volotea se centra en el segment de vols sense escales que connecten petites i mitjanes ciutats europees.

Actualment, arriba a més de 100 aeroports i disposa de bases a 19 ciutats europees: Astúries, Atenes, Bilbao, Bordeus, Càller, Florència (nova el 2023), Hamburg, Lille, Lió, Lourdes, Marsella, Nantes, Nàpols, Olbia, Palerm, Estrasburg, Tolosa, Venècia i Verona.

Noticias relacionadas

contador