ep la presidenta de la comision nacional de los mercados y la competencia cnmc cani fernandez a 23
C. Ortiz - Europa Press

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat amb 196.000 euros quatre operadors (Dialoga, Opera, Incotel i IGB) per dificultar diferents processos de portabilitat fixa o de xarxa intel·ligent que van afectar diversos clients empresarials.

En concret, els operadors van fer un ús incorrecte de les causes de denegació dels processos de portabilitat fixa. Així, Dialoga i Opera van obstaculitzar la portabilitat d'un client empresarial, titular de 19 números de xarxa intel·ligent 902, des del maig del 2019 fins al març-juny del 2022. A més, Dialoga, Incotel i IGB van endarrerir la portabilitat de 25 números geogràfics el març i abril del 2021.

Així mateix, Dialoga va endarrerir la portabilitat d'un número de xarxa intel·ligent 900 el maig del 2021. A això se suma que Incotel va endarrerir la portabilitat de dos clients empresarials, els mesos d'abril i maig del 2021.

El 23 de juny del 2023, els 4 operadors van remetre escrits reconeixent la seva responsabilitat i la seva voluntat de pagar anticipadament les sancions (que van quedar reduïdes en un 40% després d'aquest reconeixement).

Noticias relacionadas

contador