le geant chinois des vtc didi chuxing prepare son entree en bourse a new york

Didi celebrarà una Junta General Extraordinària d'Accionistes el 23 de maig per votar la seva exclusió de la Borsa de Nova York, alhora que no sol·licitarà cotitzar a altres mercats estrangers mentre duri la investigació que li estan realitzant les autoritats xineses. Després de la notícia, es desploma gairebé un 10% a Wall Street.

"L'empresa col·labora plenament amb la revisió de ciberseguretat a la Xina", comença el comunicat en què ho ha anunciat, afegint que la seva exclusió, d'obtenir 'llum verda' a la votació, es realitzarà "al més aviat possible".

"Didi continuarà explorant les mesures apropiades en interès de la companyia i els seus accionistes, incloent-hi l'exploració de la possibilitat de cotitzar a una altra borsa reconeguda internacionalment, subjecte al compliment de les normes, reglaments, polítiques i orientació aplicables", afirmen.

Ja al desembre es van conèixer els plans de Didi després de la pressió dels reguladors xinesos perquè deixés de cotitzar als Estats Units per suposadament haver filtrat dades sensibles dels usuaris.

D'altra banda, la companyia propietària de l'aplicació per al transport de persones, coneguda com l'Uber xinès, ha reportat unes pèrdues netes de 50.031 milions de iuans, xifra que equival a 7.257 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 368%. dels seus números vermells comptabilitzats el 2020, mentre que els seus ingressos van augmentar un 22,6% fins als 173.827 milions de iuans (25.213 milions d'euros).

Tot això malgrat que només al quart trimestre va poder reduir el resultat negatiu un 95%, fins als 383 milions de iuans o 55 milions d'euros.

2021 va ser l'any del debut de Didi a la Borsa de Nova York. Amb un preu inicial de 14 dòlars a la seva OPV, actualment cotitza a l'entorn dels 2 dòlars, mentre no deixa de caure. Registra un retrocés durant al darrer any del 57%.

Noticias relacionadas

contador