bitcoin grafica recurso
frimufilms/Freepik

Les criptomonedes intenten començar la setmana amb bon peu. El bitcoin (BTC) escala fins als 63.500 dòlars després d'atacar els 65.000 durant la sessió asiàtica. Per part seva, l'ethereum (ETH) es revalora un 2% a les últimes 24 hores i s'acosta als 2.700 dòlars.

  • 65.128,57$
  • 3,14%

A l'esfera de les altcoins, els tokens cotitzen amb sort dispar. Criptos com solana (SOL), XRP, dogecoin (DOGE) o toncoin (TON) registren pèrdues moderades d'un 1%, mentre que altres actius com Binance coin (BNB), cardano (ADA), tron ​​(TRX) o avalanche ( AVAX), per citar-ne alguns, pugen amb moderació.

Els analistes assenyalen que la retallada de tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed), així com la pausa del Banc del Japó (BoJ, per les sigles en anglès), han assegut bé la criptomoneda reina i la resta d'actius digitals. "El diferencial entre el bo del Tresor nord-americà a 2 anys i el bo a 10 anys (2s/10s), un indicador de recessió, ha estat invertit des del juliol del 2022, però recentment s'ha empinat fins a 8 punts bàsics (pb). Això reflecteix l'optimisme del mercat i un canvi cap a actius de risc”, expliquen els estrategs de QCP Capital.

Rania Gule, analista sènior de mercats d'XS.com, opina que les recents pujades de les criptomonedes "reflecteix la manca de confiança" en altres actius tradicionals i reforça la narrativa del bitcoin. Segons aquest estrateg, les contínues expectatives de noves retallades dels tipus d'interès per part de la Fed poden donar un "suport addicional" al bitcoin, cosa que augmenta "la probabilitat de mantenir una tendència alcista".

Així mateix, Gule destaca que BlackRock, la companyia d'inversió més gran del món, recentment ha descrit bitcoin com "una eina única per protegir-se dels riscos globals". Tot i que les inversions de BlackRock en BTC, majoritàriament a través del seu fons cotitzat (ETF, per les sigles en anglès) al comptat IBIT, representen el 0,69% dels seus actius, aquestes declaracions "reflecteixen tendències positives del mercat i reforcen la credibilitat del bitcoin com a opció d'inversió”. "És clar que el bitcoin s'ha convertit en alguna cosa més que una criptomoneda, s'ha convertit en una cobertura eficaç contra les fluctuacions econòmiques associades als canvis a les polítiques monetàries", subratlla Gule.

De la mateixa manera, la millora en el sentiment del mercat ha reforçat diverses altres criptodivises, com ara la solana, que va pujar al voltant d'un 20% des dels seus mínims. Els analistes suggereixen que aquesta recuperació podria donar lloc a un impuls alcista continuat als propers dies.

Així mateix, Kamala Harris, candidata del Partit Demòcrata a les eleccions presidencials dels EUA, ha estès una mà a la indústria nord-americana dels criptoactius, a la qual ha promès que la fomentarà si és elegida presidenta. "Per construir aquesta economia d'oportunitats, reuniré treballadors, petites empreses, fundadors i innovadors i grans companyies. Ens associarem per invertir en la competitivitat dels Estats Units, per invertir en el futur dels Estats Units. Fomentarem tecnologies innovadores com la intel·ligència artificial ( IA) i els actius digitals. Crearem un entorn empresarial segur amb normes de circulació coherents i transparents”, ha indicat l'actual vicepresidenta en un fòrum davant de donants del seu partit.

"En general, tots els indicadors actuals suggereixen que el bitcoin pot continuar la seva tendència alcista en les condicions actuals. Amb el fort suport dels inversors i la creixent acceptació institucional, el BTC es pot trobar en una posició forta per capitalitzar futurs canvis al mercat. És probable que les expectatives segueixin sent positives tret que es produeixin canvis significatius en la política monetària o a l'entorn econòmic general", subratlla Gule.

Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, destaca que la criptomoneda reina es mou "just al voltant" de la resistència dels 65.200 dòlars. "El seu comportament en aquest nivell de preus és important. Si l'aconsegueix superar, es confirmaria l'inici d'una recuperació que es podria estendre tranquil·lament fins al nivell dels 75.415 dòlars, màxims històrics dibuixats al mes de març", apunta aquest expert.

contador