• El preu del petroli cotitza pla després de marcar nous mínims anuals
  • El mercat ha descomptat la victòria de Macron a les eleccions franceses
cbpetroleo8163g

Signe mixt a Wall Street després d'un informe d'ocupació d'abril que ha superat les previsions del consens i a l'espera del resultat de la segona volta de les eleccions franceses del proper diumenge. El preu del petroli també és protagonista, ja que ha marcat aquest divendres mínims anuals, encara que posteriorment ha rebotat fins terrenys positius.

  • 42.047,42
  • -

L'economia nord-americana va crear 211.000 llocs de treball a l'abril, una xifra que se situa per sobre dels 185.000 projectats pel consens. La taxa d'atur ha baixat una dècima, fins al 4,4%, segons les estadístiques del Departament d'Ocupació. Aquesta taxa suposa el seu nivell més baix des de maig de 2007 i se situa per sota del que s'esperava, ja que es preveia un lleuger repunt des del 4,5% fins al 4,6%.

Tot i que la caiguda de la taxa d'atur es deu en gran part a un descens de la taxa de participació al mercat laboral fins el 62,9% des de l'anterior 63,0%, en general els analistes consideren que les dades reforcen les previsions de la Reserva Federal d'elevar dues vegades més els interessos el 2017. El consens atorga una probabilitat del 70% - 75% a una nova pujada de tipus al mes de juny.

D'altra banda, l'Administració Trump "va obtenir una victòria política en aconseguir que la Casa de Representants (cambra baixa del Congrés dels EUA) aprovés per un estret marge de quatre vots la modificació de l'anomenat Obamacare" (reforma sanitària d'Obama), assenyalen des de Link Securities.

Aquests experts destaquen "el seu pas pel Senat (cambra alta) es planteja problemàtic, però demostra la capacitat del partit Republicà i del Govern d'arribar a acords, cosa que és positiu de cara a la reforma tributària, la desregulació i el pla d'infraestructures, aquests temes que són els que realment preocupen als inversors"..

Un altre dels protagonistes del dia és el petroli. El cru West Texas, de referència als EUA, ha arribat a marcar un nou mínim anual en 43,76 dòlars, però des d'aquí ha rebotat i ara cotitza pla, en 45,50 dòlars. Es tracta dels nivells més baixos des del 30 de novembre passat, quan l'OPEP va anunciar un pacte per retallar la seva producció de petroli durant els sis primers mesos de 2017.

Els països membres de l'OPEP es reuniran el proper 25 de maig a Viena, pressionats perquè la seva retallada de producció no acaba de solucionar la sobreoferta al mercat mundial de petroli. Les previsions anticipen que estendran la retallada de la seva producció al segon semestre de 2017.

Finalment, els inversors es troben també a l'espera de conèixer el resultat de la segona volta de les eleccions a França. Tot apunta a una clara victòria d'Emmanuel Macron sobre Marine Le Pen. Però després de les 'sorpreses' del Brexit i de la victòria de Donald Trump als EUA, ningú dóna per segura la victòria de Macron fins que el resultat no es confirmi diumenge que ve (tot i que les enquestes donen un avantatge de 20 punts a Macron).

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,1%, fins a 1,0978 dòlars, després de fregar ahir el nivell de $1,10. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,5%, fins a 1.234 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 2,36%.

Noticias relacionadas

contador