• Manté el ritme de creació d'ocupació i genera 9.932 nous llocs de treball
  • El mercat europeu suposa el 60% de les vendes totals del grup tèxtil
zara tienda compras

Inditex supera les previsions del mercat i presenta un resultat net per al seu primer semestre fiscal de 1.256 milions d'euros, 10 milions més del que s'esperava el consens i un 8% més que entre febrer i juliol de 2015. Ho aconsegueix després d'aconseguir augmentar les seves vendes un 11% respecte al mateix període de l'any anterior, fins els 10.465 milions.

  • 11.659,20
  • 0,35%
  • 51,86€
  • -0,12%

El mercat, però, no està premiant aquestes xifres. En una jornada en què les pujades s'imposen a l'IBEX, els títols de la tèxtil es deixen un 1%, fins als 32,39 euros.

El president d'Inditex, Pablo Isla, ha subratllat la importància del model integrat de botigues físiques i en línia i ha destacat les inversions tecnològiques que la companyia està realitzant en aquesta direcció. "La botiga en línia i la botiga física són parts d'una mateixa realitat, impulsada amb plataformes com la de pagament per mòbil, iniciatives tecnològiques en les quals seguirem aprofundint", ha afirmat.

El gegant tèxtil espanyol continua batent els seus resultats any a any, mes a mes. Després de superar per primera vegada en la seva història els 10.000 milions durant un primer semestre fiscal, el grup segueix oferint dades de fortalesa als mercats, que premien la seva evolució a través de les seves accions. Des dels mínims de febrer, els títols de l'empresa pugen un 20% i mantenen una tendència alcista imparable des de 2008.

Una de les xifres en què més confiaven els analistes, les vendes LFL (vendes comparables, sense tenir en compte noves botigues) van créixer en un 11%.

El benefici brut d'explotació (Ebitda) va arribar als 2.112.000 d'euros, un 7% més, alhora que el benefici net d'explotació (Ebit) es va situar en 1.606 milions, un 8% superior. Les vendes en botiga i en línia a tipus de canvi constant van créixer el 13% entre l'1 d'agost i el 18 de setembre del 2016.

Des de Citigroup destaquen una caiguda de 125 punts bàsics en el marge brut fins al 56,8%, reflex de l'efecte negatiu de l'exposició als mercats de divises durant aquest últim trimestre. No obstant això, valoren positivament la millora de les vendes i estimen un creixement del benefici abans d'impostos d'entre l'1% i el 2%, amb un augment de les vendes del 10%.

EUROPA SEGUEIX SENT L'EIX

Gràcies a aquestes xifres, Inditex manté el ritme de creació d'ocupació i genera 9.932 nous llocs de treball durant els últims dotze mesos, 2.421 dels quals han estat a Espanya.

Per zones geogràfiques, la companyia es manté fort en el mercat espanyol, que suposa un 17% del total de les seves vendes mentre que Europa segueix sent eix central, suposant un 60% de la facturació. Àsia és el seu segon mercat, amb un 25%, mentre que Amèrica genera el 15% del total.

INVERSIÓ I DIVIDENDS

Destaca l'augment de la inversió, que es va disparar fins als 1.498 milions d'euros, davant els 248 milions de l'any. Això ha permès a l'empresa seguir incrementant el ritme de vendes en els seus locals a través de reformes i reacondicionaments, com ja avançava en un dels seus informes la firma americana JP Morgan.

L'empresa també va anunciar el pagament de 934 milions d'euros, 0,30 euros per acció, el 3 de maig de 2016 a concepte de dividend ordinari a compte de l'exercici 2015 i distribuirà 0,30 euros per acció el 2 de novembre com a dividend ordinari complementari i dividend extraordinari.

contador