cbunicreditsocg short1

L'entitat italiana UniCredit està considerant fusionar-se amb el banc francès Société Générale (SocGen) en un moviment que uniria dues de les entitats financeres més grans d'Europa, segons va informar aquest diumenge Financial Times (FT). UniCredit ha caigut un 0,8% en borsa aquest dilluns i Société ha sumat un 0,7%.

  • 22,55€
  • 3,25%
  • -
  • -

El conseller delegat d'UniCredit, Jean Pierre Mustier, que és francès i va treballar per a Société Générale, fa diversos mesos que està desenvolupant la idea, segons assenyala Financial Times citant persones properes a la situació. La directiva de SocGen també ha estat estudiant la possibilitat d'un acord, va dir el FT.

Les discussions sobre una fusió d'aquest tipus es troben en una etapa inicial i es podrien veure frenades per la recent agitació política d'Itàlia, segons el diari. Segons Financial Times, cap dels dos bancs estaria llest per tancar un acord almenys fins al proper any.

UniCredit, el major banc d'Itàlia per actius, va considerar l'any passat una possible fusió amb l'alemany Commerzbank. La concentració sectorial entre bancs europeus fa mesos que està sent un tema candent enmig dels baixos tipus d'interès i l'erosió dels guanys.

Al setembre, Mustier li va dir a Bloomberg News que UniCredit no tenia previstes grans operacions corporatives fins el 2019. "El nostre pla és un pla orgànic, impulsarem i desenvoluparem l'activitat sobre una base purament orgànica fins al final del pla", va apuntar llavors. "I després de 2019, totes les opcions estan obertes i veurem quines són les millors alternatives", va afegir.

Société Générale va negar "qualsevol discussió de la junta sobre una possible fusió amb UniCredit" en un correu electrònic enviat a Bloomberg aquest dilluns. UniCredit no va voler fer cap declaració al respecte a l'agència.

Noticias relacionadas

contador