• GSA Capital Partners i Oxford Asset Management redueixen la seva pressió baixista
  • El valor va deixar l'índex el passat 20 de juny
sacyr632x175

Sacyr ressuscita en borsa. La constructora es revaloritza al mercat continu un 9% des que el 20 de juny va deixar de ser un dels 35 valors de l'IBEX. En aquest període, els baixistes es baten en retirada i redueixen les seves posicions curtes al nivell més baix en l'acumulat de l'any. Aquest dimecres, cotitza amb lleugers guanys.

  • 3,28€
  • 0,12%

L'agregat de posicions curtes ha disminuït durant els últims dies fins al 2,97%, segons els registres que figuren a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquesta dada és la més baixa del 2016, després d'arrencar l'exercici en el 6,02% i arribar a assolir a finals de gener el 7,2%. A partir d'aquí va començar una tendència a la baixa que es va trencar al juliol per empitjorar la pressió a la baixa fins al 4,42% el 5 d'agost. Des de llavors, els canvis dels 'especuladors' han estat per reduir l'aposta contra els títols de Sacyr.

Només queden dos inversors institucionals amb posicions curtes superiors al 0,5% del capital de la companyia

Així, només queden dos inversors institucionals amb posicions curtes superiors al 0,5% del capital de la companyia. Un d'ells és un habitual d'aquests registres, Oxford Asset Management, amb un 0,88%. Un nivell que ve reduint des de l'1,4% de principis de juliol. L'altre és el fons d'inversió lliure britànic GSA Capital Partners, amb un 0,51%. Tot i que en aquest cas l'ha mantingut constant, amb canvis ínfims, des que va obrir la posició el 23 de juny.

L'empresa presidida per Manuel Manrique ha millorat el seu comportament en el parquet els últims mesos. De fet, davant del retrocés del 6,5% en l'acumulat de l'any d'un IBEX-35 del qual no forma part des de juny, el títol perd un 1,7%. I en aquest període, des que ja no es pot trobar Sacyr en el selectiu, puja un 9%.

ANÀLISI TÈCNICA

Malgrat aquest repunt, l'anàlisi tècnica no llança un aspecte gaire atractiu per a les accions de Sacyr. "És baixista i a més el tenim davant la primera de les zones de resistència, la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des de maig de 2015", sentencia José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. L'expert recorda que "la primera resistència que si se superés ens faria començar a mirar el títol d'una altra manera la trobem en els 1,95 euros i mentre cotitzi per sota (ara en 1,79 euros) ni tocar-lo".

Gràfic de l'evolució de les accions de Sacyr

contador