• .. i mantenen la seva recomanació de 'mantenir' les accions de REE
ep jose folgado 20170406193505
EUROPA PRESS

Red Eléctrica (REE) està al focus. La seva imminent compra d'Hispasat i el protagonisme que aquesta operació li atorga a l'OPA sobre Abertis permet a l'operador únic del transport d'energia ocupar grans titulars. Però no és la seva única preocupació. Segons Àngel Pérez, analista de Renta 4, hi ha "incertesa de cara al següent període regulador 2020-2025".

  • 17,09€
  • -0,35%

Al seu informe, l'analista explica que després de les declaracions del ministre d'Energia advertint sobre un possible descens en la remuneració dels actius regulats s'ha incrementat notablement la incertesa en un sector la principal característica del qual era la visibilitat i el baix risc.

"Tot i que creiem que la companyia està protegida pel sistema de graons que limita a una caiguda de 50 punts bàsics anuals la baixada de la remuneració regulada a partir del 2020, aquesta incertesa ha provocat una forta pressió sobre la cotització, accentuada per la caiguda del preu de la renda fixa i el repunt de les expectatives de pujades de tipus", afirma Àngel Pérez.

Renta 4 rebaixa un 12% el seu preu objectiu per a REE de 17,5 euros, un 10% per sobre dels 15,95 euros als quals cotitza aquest dimarts. "És conseqüència de l'augment del risc, que ens porta a incrementar lleugerament les nostres taxes de descompte. Aquesta recomanació ofereix un potencial limitat per la qual cosa reiterem la recomanació de mantenir. No obstant això, és una bona alternativa per a aquells inversors que busquin una atractiva remuneració via dividends", indica Àngel Pérez. La companyia lidera durant aquesta jornada les caigudes de l'IBEX 35, amb un retrocés del 0,8%.

Els analistes mantenen la seva recomanació de mantenir les accions de la companyia. "Per a la valoració de REE hem assumit com a hipòtesi en el nostre escenari base la baixada de la remuneració. No obstant això, hem realitzat un exercici de sensibilitat sobre aquesta remuneració, la caiguda estimada en benefici per acció per al 2020 seria entre el 5% i 25%, si hi hagués retallades superiors", apunta.

No obstant això, hi ha motius per confiar en la companyia a llarg termini. Renta 4 apunta que cal esperar per saber quines taxes es van a remunerar les inversions que es duguin a terme durant el següent període regulador, però les interconnexions amb França prometen importants creixements de l'actiu regulat".

A més, Àngel Pérez destaca els projectes d'interconnexió entre les illes i els projectes de bombament, amb un començament previst no abans de 2024. A mitjà termini estan analitzant inversions internacionals, tant greenfields com brownfields, a Xile, Perú i Mèxic, així com l'adquisició d'Hispasat", apunta l'expert.

Noticias relacionadas

contador