• Les seves accions s'han revaloritzat un 20% des dels mínims de febrer
Zara Barcelona 630px

Després de la frenètica sessió de dimecres, amb les decisions dels bancs centrals i la banca disparada, els resultats d'Inditex van quedar una mica eclipsats, encara que la tèxtil espanyola segueix a la seva, vendre i guanyar més. La companyia va tornar a presentar uns resultats rècord durant el seu primer semestre fiscal i va aconseguir augmentar les seves vendes un 11% fins als 10.465 milions d'euros.

  • 51,86€
  • -0,12%

L'atractiu en borsa és innegable. Des de 2008 les accions d'Inditex es revaloren més d'un 20% i des de les diferents firmes d'anàlisi hi ha una àmplia majoria que recomanen la seva compra. L'últim a reiterar la seva confiança en la tèxtil ha estat HSBC. El banc britànic és un dels més optimistes amb el futur de la companyia i manté la seva previsió de 40 euros per a les accions de l'empresa d'origen gallec, alhora que reitera la seva recomanació de "comprar".

Tot i que les accions d'Inditex van respondre amb caigudes de l'1,58% a aquests bons resultats, durant aquesta sessió ja pugen un 3% i arriben als 33,1 euros. La correcció de dimecres queda llavors en això, una correcció, perquè les accions de la tèxtil no paren de pujar des de 2008 i des de llavors han multiplicat el seu valor per 8.

GUANYAR, GUANYAR I TORNAR A GUANYAR

Com la cèlebre frase de Luis Aragonés, l'empresa espanyola sembla tenir una fam de creixement que no cessa. Després de presentar els seus millors resultats durant un primer semestre, l'empresa segueix augmentant les vendes trimestre a trimestre.

HSBC destaca les vendes comparables o vendes LFL (sense tenir en compte l'obertura de noves botigues) com a clau per seguir millorant la facturació dels seus establiments. Aquesta variable va augmentar en un 11% durant el primer semestre, contrastant amb les dades negatives de les seves principals competidors, H&M, Primark i Next.

La firma britànica creu que Inditex és la millor posicionada per beneficiar-se de la situació estructural que està experimentant el sector, per al qual estima un creixement del 6% -8% anual.

Les estimacions per als propers anys són encara més optimistes. HSBC espera que que el benefici net anual de la tèxtil passi de 2.875 milions d'euros el 2016-4304 el 2019, fet que suposa un augment del 50% tres anys.

Els propers resultats trimestrals d'Inditex es presenten el 14 de desembre, el mes en què la Reserva Federal dels EUA i el Banc d'Anglaterra s'han emplaçat per decidir possibles canvis en les seves polítiques monetàries. Tot i que les previsions per a l'empresa amb major capitalització de l'IBEX segueixen sent encoratjadores, la situació global segueix carregada d'incertesa. Els EUA, un mercat objectiu clau per a les marques d'Inditex segueix sense acabar d'arrencar tot els esforços del seu banc central, i Europa, la principal font d'ingressos del grup, segueix pendent de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, de manera que els pròxims mesos seran clau per al futur de l'empresa.

contador