• L'enginyera asturiana ha anunciat la prolongació de la treva fins al 15 de juliol
ep duro felguera - sede centralgijon
CEDIDA

Duro Felguera es dispara un 18% al Continu després d'una hora sense poder començar a cotitzar, immersa en una subhasta de volatilitat. L'enginyera asturiana ha anunciat a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que finalment ha arribat a un acord amb les seves entitats creditícies per a l'extensió de la seva treva financera, que va expirar el 15 d'abril.

  • 0,45€
  • 1,22%

La nova data marcada en vermell al calendari de la companyia és el 15 de juliol, data a la qual haurà d'arribar després de portar a terme una ampliació de capital per respectar així les condicions imposades pels seus bancs per al refinançament del grup.

L'enginyera asturiana ha anunciat la prolongació de la treva fins al 15 de juliol

Al seu comunicat, Duro Felguera afirma que "la pròrroga de l'acord d'espera (standstill) ha estat aprovat pels esmentats òrgans interns, havent-s’hi adherit Bankia, BBVA, Liberbank i Banc Cooperatiu Espanyol i autoritzat per part de les entitats financeres del contracte de refinançament i del contracte de garanties subscrits el dia 7 de juny de 2011 amb Nucli de Comunicacions i Control SL. com acreditada, Nucli Seguretat SA. com a garant i la Societat com a soci".

La companyia ja va anunciar aquest dilluns a primera hora del matí que l'acord per a la prolongació de la treva estava sent "negociada internament" per les seves entitats creditícies. Una notícia que va causar que la cotització del grup s'arribés a disparar-se fins a un 7%, fins a tancar amb una pujada del 2% la sessió.

Un cop superades les condicions anteriors, la pròrroga tindrà una durada màxima fins al 15 de juliol 2018. Unes de les condicions dels bancs per procedir al refinançament era que tingués lloc la marxa del ja expresident, Àngel Antonio del Valle, a més d’una ampliació de capital.

Els detalls d'aquesta ampliació van ser revelats per primera vegada per part de Duro Felguera el 8 de març a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV en què s'especificava que seria d'entre "100 i 125 milions d'euros d'ampliació capital dinerària", a la qual se sumaria "un ajust del deute que acabaria fixant-la a nivells sostenibles a l'entorn dels 85 milions d'euros junts amb una entrada de liquiditat addicional de 25 milions d'euros i línies d'avals per a nous projectes per un total de 100 milions d'euros", explicava l'empresa.

El grup s'enfronta aquests dies també a la negociació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a les plantes de Gijón i Madrid. El 12 d'abril, els sindicats CCOO i UGT reclamaven als bancs que deixessin d’"asfixiar" la companyia i els seus treballadors i van reclamar que Principat d'Astúries hi intervingués per exercir un paper de pressió "actiu" i participés en la recerca d'inversors a la "recta final" del procés.

Noticias relacionadas

contador