• Espanya va registrar el 2016 el seu rècord històric d'inversió immobiliària amb 14.022 milions d'euros

Madrid i Barcelona es trobaran entre les ciutats del món on més creixeran la rendes de les oficines en els propers tres anys (2017-2019), segons el director d'estudis de CBRE a la regió EMEA, Richard Holberton. En el VIII Seminari de Tendències de mercats de capitals d'Esade i CBRE, ha augurat un canvi del cicle econòmic mundial cap al creixement malgrat les incerteses polítiques, i amb volums d'inversió en lleugera moderació.

El director de mercats de capitals de CBRE a Barcelona, Xavier Güell, ha repassat que Espanya va registrar el 2016 el seu rècord històric d'inversió immobiliària amb 14.022 milions d'euros, encara que va créixer a un ritme d'un dígit, davant dos i tres dígits d'anys anteriors, per la qual cosa "ha arribat a un punt d'equilibri".

Espanya va registrar el 2016 el seu rècord històric d'inversió immobiliària amb 14.022 milions d'euros

Per al 2017-2019 ha augurat que hi haurà un salt exponencial de nou producte a Espanya en tots els sectors (oficines, comercial, logístic i residencial), però "no val qualsevol producte ni qualsevol zona", encara que hi ha una important demanda continguda, per la qual cosa la perspectiva és d'augment de rendes en tots els sectors.

En el cas de Barcelona, es preveuen 312.000 metres quadrats nous d'oficines (285.000 de nova construcció i la resta reformes) fins al 2019, dels quals 202.000 són a risc --sense un inquilí prèviament pactat--, i el 82% es concentren al 22@ i la Zona Franca.

En logística, estan previstos 636.000 metres quadrats nous en la primera i segona corona metropolitana (293.000 a risc) fins al 2019, i el sector residencial també seguirà recuperant-se, encara que "encara està lluny de la velocitat de creuer".

El president del Club Immobiliari d'Esade, Eduard Mendiluce, ha vist imprescindible que les grans ciutats comptin amb un pla estratègic urbanístic per donar seguretat a la inversió immobiliària, i ha alertat que un excés de regulació pot frenar la inversió immobiliària.

El també conseller delegat d'Anticipa ha afegit que "no és sa" que un excés de regulació financera amb Basilea IV respecte a exigències de capital freni el finançament a la inversió immobiliària, encara que hi ha més vies de finançament alternatives a la banca.

Noticias relacionadas

contador